A- A+
Eurobank: Ανέπαφες πληρωμές με κάρτες Mastercard
Τις πρώτες πιστωτικές κάρτες που υποστηρίζουν τη δυνατότητα πραγματοποίησης ανέπαφων πληρωμών, εισήγαγε στην ελληνική αγορά αγορά η Eurobank σε συνεργασία με τη Mastercard.

Η τεχνολογία ανέπαφων συναλλαγών επιτρέπει στον κάτοχο μίας κάρτας να πραγματοποιήσει αγορές έως και 25 ευρώ μέσα σε κλάσματα του δευτερολέπτου, χωρίς διαδικασίες εισαγωγής PIN ή υπογραφής.

Απλά ο χρήσης πλησιάζει την κάρτα του στο μηχάνημα αποδοχής και μόλις ακούσει το χαρακτηριστικό «beep», ξέρει ότι η συναλλαγή του έχει ολοκληρωθεί.

Όπως επισημαίνει η Eurobank, η υπηρεσία αυτή είναι ιδιαίτερα χρήσιμη σε μέρη που γίνονται συναλλαγές μικρής αξίας, όπου δηλαδή χρησιμοποιούνται συνήθως «ψιλά».

Κάρτες Eurobank

Οι κάρτες της Eurobank που προσφέρονται με την τεχνολογία ανέπαφων συναλλαγών είναι οι εξής:

  • Eurobank MasterCard
  • Gold Eurobank MasterCard
  • Platinum Eurobank MasterCard
  • Reward World MasterCard
  • Premium Club Platinum MasterCard

Συχνές ερωτήσεις

- Με την κάρτα μου μπορώ να πραγματοποιώ μόνο ανέπαφες συναλλαγές;

Όχι. Με την κάρτα σας μπορείτε να πραγματοποιείτε τόσο ανέπαφες συναλλαγές, όσο και συναλλαγές Chip & PIN.

Οι ανέπαφες συναλλαγές πραγματοποιούνται στα ειδικά μηχανήματα αποδοχής καρτών που φέρουν το σήμα , ενώ σε όλα τα υπόλοιπα η συναλλαγή πραγματοποιείται με εισαγωγή της κάρτας στην ειδική υποδοχή του μηχανήματος και πληκτρολόγηση του PIN.

Σημειώστε ότι δεν αλλάζει κάτι στην χρήση της κάρτας στα ΑΤΜs.

- Υπάρχουν επιπλέον προμήθειες που να σχετίζονται με την χρήση της κάρτας μου για ανέπαφες συναλλαγές;

Όχι, η κάρτα δεν έχει επιπλέον χρεώσεις όταν χρησιμοποιείται για ανέπαφες συναλλαγές.

- Μπορώ να αλλάξω το όριο των €25 για τις ανέπαφες συναλλαγές μου χωρίς την πληκτρολόγηση PIN;

Όχι, το όριο αυτό έχει οριστεί από την MasterCard σε πανελλαδικό επίπεδο και δεν μπορεί να τροποποιηθεί.

- Πού μπορώ να χρησιμοποιήσω την κάρτα μου για ανέπαφες συναλλαγές;

Προς το παρόν ανέπαφες συναλλαγές με την κάρτα σας μπορείτε να πραγματοποιείτε στα ακόλουθα εμπορικά σήματα:

- Πόσο ασφαλής είναι η χρήση της κάρτας για ανέπαφες συναλλαγές;

Οι ανέπαφες συναλλαγές είναι απόλυτα ασφαλείς δεδομένου ότι στηρίζονται στην τεχνολογία Chip & PIN και πραγματοποιούνται βάσει των κανονισμών ασφαλείας που έχουν θέσει οι Διεθνείς Οργανισμοί.

Επίσης, το γεγονός ότι η συναλλαγή πραγματοποιείται χωρίς να φεύγει η κάρτα από τα χέρια σας, σας προσφέρει ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια.

- Υπάρχει περίπτωση να γίνουν ανέπαφες συναλλαγές με την κάρτα μου χωρίς να το καταλάβω καθώς περνάω κοντά από το μηχάνημα αποδοχής καρτών;

Η απάντηση είναι όχι, καθώς για να γίνει μια ανέπαφη συναλλαγή η κάρτα θα πρέπει να πλησιάσει πολύ κοντά στο μηχάνημα αποδοχής καρτών (σε απόσταση 8 εκατοστών) και να παραμείνει κοντά στο μηχάνημα για όσο διάστημα χρειαστεί μέχρι να ακουστεί το χαρακτηριστικό “beep”

- Αν περάσω κατά λάθος δύο φορές την κάρτα μου μπροστά από το μηχάνημα αποδοχής καρτών θα χρεωθεί δύο φορές η συναλλαγή στην κάρτα μου;

Για την πραγματοποίηση της συναλλαγής πρέπει να έχει προηγηθεί η πληκτρολόγηση του ποσού της αγοράς από τον έμπορο στο μηχάνημα αποδοχής καρτών.

Επομένως, όσες φορές κι αν περάσει η κάρτα μπροστά από το μηχάνημα δε θα υπάρξει χρέωση αν αυτό δεν έχει «προετοιμαστεί» για να την περιμένει.