A- A+
Έρχονται τα νέου τύπου καταστήματα της Eurobank - Που ανοίγουν τα πρώτα δύο

Νέου τύπου καταστήματα, τεχνολογικώς αναβαθμισμένα, που επιτρέπουν την άμεση, ποιοτική και σε πολλές περιπτώσεις self-service εξυπηρέτηση των πελατών της, ανοίγει η Eurobank.

Η αρχή γίνεται με δύο καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας. Πρόκειται για τις μονάδες που βρίσκονται στην συμβολή των οδών Βουκουρεστίου και Βαλαωρίτου και στην πλατεία Κοραή.

Σήμερα, θα γίνει η παρουσίασή τους στον Τύπο και εντός λίγων ημερών θα ανοίξουν τις πόρτες τους.

Η νέα δομή

Στους νέους χώρους ο αριθμός των Ταμείων μειώνεται και αναδεικνύονται γωνιές, στις οποίες οι πελάτες μπορούν να πραγματοποιήσουν μόνοι τους ή με τη βοήθεια ενός τραπεζοϋπαλλήλου, συναλλαγές σε νέα υπερσύγχρονα μηχανήματα.

Μία καινοτομία των νέων γκισέ είναι ότι τα μετρητά που κατατίθενται σε λογαριασμούς ή καταβάλλονται για πληρωμή λογαριασμών, δεν παραμένουν στο συρτάρι του ταμία.

Μπαίνουν σε μία καταπακτή και καταλήγουν στα ...υπόγεια της τράπεζας, όπου ασφαλίζονται σε θησαυροφυλάκειο.

Επιπλέον, τα γκισέ βρίσκονται σε σημείο των καταστημάτων τέτοια, ώστε να μην είναι εκτεθειμένα σε ...αδιάκριτα βλέμματα.

ADVERTISEMENT

Κυριαρχεί το ξύλο

Από την άλλη, στα γραφεία των συμβούλων όλων των κατηγοριών, είναι εμφανής η παρουσία ξύλου, ενώ θα υπάρχουν και ειδικοί πιο απομονωμένοι και πιο ήσυχοι χώροι για συζητήσεις με πελάτες που ενδιαφέρονται για πιο σύνθετα προϊόντα.

Στόχος των αλλαγών αυτών είναι να δημιουργηθεί μία ατμόσφαιρα άνεσης, ώστε να μην αισθάνεται ο πελάτης ότι εισέρχεται σε τράπεζα, αλλά σε ένα φιλόξενο χώρο, όπου μπορεί να κάνει πληθώρα συναλλαγών.

Στόχος είναι το τραπεζικό στέλεχος να γίνει ο απόλυτος σύμβουλος για πολλές ανάγκες του, πέραν τις αμιγώς τραπεζικές.

Το μοντέρνο στοιχείο αποτυπώνεται και σε ψηφιακές οθόνες, όπου προβάλλονται διάφορες πληροφορίες, όπως για παράδειγμα η θερμοκρασία και τα στατιστικά του καιρού της ημέρας.