A- A+
Εξόφληση οφειλών προς τη ΔΕΗ σε έως 60 δόσεις - Νέος τύπος ρύθμισης
Τη δυνατότητα να εξοφλήσουν τις οφειλές τους προς τη ΔΕΗ σε έως και 60 δόσεις, έχουν οι πελάτες της εταιρείες με τους νέους τύπους ρυθμίσεων που ενεργοποιήθηκαν.

Το νέο πρόγραμμα διακανονισμών που ανακοίνωσε η επιχείρηση αφορά τόσο τα οικιακά τιμολόγια, όσο και τις επιχειρήσεις.

Η βασική προϋπόθεση για την ένταξη κάποιου πελάτη της ΔΕΗ στο νέο πρόγραμμα, κάτι που μπορεί να γίνει και τηλεφωνικά στο 11770, είναι να δώσει προκαταβολή της τάξης του 10%, από 20% που ίσχυε πριν.

Ο αριθμός των δόσεων

Ο αριθμός των δόσεων θα καθορίζεται σε συνάρτηση με το εισόδημα, το ιστορικό του καταναλωτή, το ύψος της κατανάλωσης και εάν πρόκειται για επιχείρηση θα λαμβάνεται υπόψη και η οικονομική της κατάσταση.

Να σημειωθεί, πάντως, ότι οι δόσεις είναι έντοκες με το εκάστοτε ισχύον συμβατικό επιτόκιο, που σήμερα ανέρχεται στο 5,7%.

Ειδικότερα, οι 36 δόσεις αφορούν σε όλους τους καταναλωτές της Χαμηλής Τάσης (νοικοκυριά, επαγγελματίες, βιοτεχνίες, βιομηχανίες) και της Μέσης Τάσης (μεγάλες επιχειρήσεις και βιομηχανίες) πλην των εποχιακών.

Ειδικά για τους ευάλωτους καταναλωτές, όπως είναι οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου, τα άτομα με αναπηρία κ.λπ., οι δόσεις μπορεί να φθάσουν ως και τις 60 από 40 σήμερα.

Παλαιοί οφειλέτες

Στη ρύθμιση μπορούν να υπαχθούν και οφειλέτες που είχαν ενταχθεί σε προηγούμενους διακανονισμούς, υπό την προϋπόθεση της εξόφλησης των τρεχόντων λογαριασμών.

Για την ένταξη στη ρύθμιση απαιτείται ο Αριθμός Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) και ο Αριθμός Παροχής στο λογαριασμό της ΔΕΗ, ενώ προβλέπεται και τηλεφωνική εξυπηρέτηση στο 11770.

Σε ό,τι αφορά τις εποχικές (τουριστικές) επιχειρήσεις, το νέο πρόγραμμα διακανονισμών περιλαμβάνει 8-18 δόσεις με προκαταβολή 10%. Στις περιπτώσεις των συστηματικών κακοπληρωτών, με βάση την κατανάλωση ρεύματος, τα τετραγωνικά του σπιτιού του και το εισόδημα, η παροχή θα διακόπτεται.