A- A+
e-com PIN: Ο νέος τρόπος ταυτοποίησης για online αγορές με κάρτες Alpha Bank

Έναν ακόμη τρόπο ισχυρής ταυτοποίησης των πελατών της στις online αγορές, χωρίς τη χρήση των ειδοποιήσεων μέσω του m-banking, θα ενεργοποιήσει σύντομα η Alpha Bank

Αυτή τη στιγμή η υπηρεσία Alpha SecureWeb, που είναι απαραίτητη για την ολοκλήρωση μίας αγοράς στο internet με κάρτα, ποροσφέρει μόνο μία επιλογή για την ισχυρή ταυτοποίησή σας.

Μετά την εισαγωγή των στοιχείων της κάρτας σε e-shop σας αποστέλλεται μία ειδοποίηση στο κινητό, εφόσον έχει ενεργοποιημένο το m-banking και κάνετε αποδοχή στο κινητό σας.

Ο νέος τρόπος ταυτοποίησης

Το αμέσως επόμενο διάστημα η τράπεζα θα ενεργοποιήσει μία νέο μέθοδο ταυτοποίησης για τους πελάτες, για την οποία δεν θα χρειάζεται η χρήση του m-banking.

Μέσω αυτής ολοκληρώνετε τις online συναλλαγές με ένα νέο PIN, το e-com PIN, και με κωδικό ασφαλείας που σας αποστέλλεται στο κινητό τηλέφωνο.

Έτσι, ακόμη και αν χάσετε το κινητό και επιχειρήσει κάποιος που ξέρει τα στοιχεία της κάρτας να κάνει online αγορές με αυτήν, θα τον κόβει το e-com PIN, το οποίο γνωρίζετε μόνο εσείς.

Σε περίπτωση λοιπόν που δεν θέλετε να ενεργοποιήσετε τα Push Notifications, σύντομα θα είναι διαθέσιμη η δυνατότητα ταυτοποίησής σας με τη χρήση ενός επιπλέον στοιχείου, του e-com PIN.

ADVERTISEMENT

Τι είναι το νέο PIN
 
Το e-com PIN είναι ένας 3ψήφιος αριθμητικός κωδικός, τον οποίο θα ορίσετε εσείς, θα πρέπει να θυμάστε και να μην τον αποκαλύπτετε σε κανέναν.
 
Μόνο την πρώτη φορά, κατά τη διάρκεια της συναλλαγής, θα πρέπει να συμπληρώσετε το ΑΦΜ σας και στη συνέχεια θα σας ζητηθεί να ορίσετε το e-com PIN σας.
 
Σε κάθε (επόμενη) συναλλαγή θα χρησιμοποιείτε το e-com PIN σε συνδυασμό με το myAlpha Code, που λαμβάνετε μέσω Viber ή SMS στο κινητό σας τηλέφωνο, για την ασφαλή ταυτοποίηση των συναλλαγών σας.
 
Σε περίπτωση που o δηλωμένος στην Τράπεζα αριθμός κινητού τηλεφώνου έχει μεταβληθεί, έχετε τη δυνατότητα αλλαγής του μέσω του e-Banking.