A- A+
Διπλασιάζεται το Youth Pass στα 300 ευρώ για τους 18άρηδες - Πότε θα ξεκινήσουν οι πληρωμές

Δύο φορές θα λαμβάνουν το ποσό των 150 ευρώ οι νέοι που κλείνουν τα 18 τους χρόνια, σύμφωνα με τη διάταξη που έφερε προς ψήφιση στη Βουλή η κυβέρνηση για το Youth Pass.

Ο λόγος γίνεται για το επίδομα των 150 ευρώ, το οποίο θα χορηγείται δύο φορές:

- Όταν οι νέοι κλείνουν το 18ο έτος της ηλικίας τους

- Όταν οι νέοι κλείνουν το 19ο έτος της ηλικίας τους

Δηλαδή το συνολικό ποσό που θα λαμβάνουν οι νέοι μέσα σε ένα χρόνο θα φτάνει τα 300 ευρώ.

Πίστωση σε ψηφιακή κάρτα

Δικαιούχοι είναι φυσικά πρόσωπα, φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας, που κατά την 31η Δεκεμβρίου του προηγούμενου έτους έχουν συμπληρώσει το 18ο και 19ο έτος της ηλικίας τους και δεν έχουν συμπληρώσει κατά την 31η Δεκεμβρίου του προηγούμενου έτους το 20ο έτος.

Η συγκεκριμένη οικονομική διευκόλυνση θα χορηγείται με τη μορφή ψηφιακής χρεωστικής κάρτας, για την πραγματοποίηση αγορών ή τη λήψη υπηρεσιών από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς:

  • Πολιτισμού
  • Τουρισμού
  • Μεταφορών


Για τη χρησιμοποίησή της είναι απαραίτητη η εισαγωγή της στο κινητό τηλέφωνο του χρήστη, ενώ όλες οι συναλλαγές γίνονται αποκλειστικά ανέπαφα.

Η κάρτα θα παραμένει ενεργοποιημένη για δύο έτη από τον επόμενο μήνα της έκδοσής της, μετά την πάροδο των οποίων το πιστωτικό ίδρυμα ή ο χρηματοπιστωτικός οργανισμός υποχρεούται άμεσα να την απενεργοποιήσει.

Εναπομείναν υπόλοιπο του χρηματικού ποσού της οικονομικής ενίσχυσης επιστρέφεται στο Ελληνικό Δημόσιο και αποκλείεται η περαιτέρω αναζήτησή του από τον δικαιούχο.

Ο χρόνος γέννησης

Το μέτρο θα ενεργοποιηθεί το Σεπτέμβριο. Τότε θα λάβουν το επίδομα των 150 ευρώ όσοι στις 31 Δεκεμβρίου 2022 είχαν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και το 19ο έτος της ηλικίας τους.

Δηλαδή όσοι γεννήθηκαν το 2003 και το 2004. Το επόμενο χρόνο, το 2024 όσοι γεννήθηκαν το 2004 θα λάβουν άλλα 150 ευρώ, καθώς φέτος θα γίνουν 19 ετών.

Αυτοί που δεν δικαιούνται επίδομα είναι οι νέοι που γεννήθηκαν το 2002.