A- A+
Δημοσκοπική ανατροπή με προβάδισμα ΝΔ και Μεϊμαράκη - GPO
Προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας για πρώτη φορά από την έναρξη της προεκλογικής περιόδου δείχνει νέα δημοσκόπηση της GPO που είδε το φως της δημοσιότητας την Τετάρτη.

Πρόκειται για πανελλαδική δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού MEGA.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 0,3% συγκεντρώνοντας 25,3% έναντι 25% του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα λοιπά κόμματα

Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 5,5%, το ΠΑΣΟΚ με 5,3% και το ΚΚΕ με 5,1%, ενώ το Ποτάμι είναι στο 4,6% και η Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη στο 4%.

Η Ανεξάρτητοι Έλληνες είναι στο όριο (3%) για την είσοδο στη Βουλή, στην οποία φαίνεται να εισέρχεται η Ένωση Κεντρώων, η οποία λαμβάνει ποσοστό 3,2%.

Το ποσοστό των αναποφάσιστων ανέρχεται σε 12,8%.

Υπεροχή Μεϊμαράκη

Ανατροπή σκηνικού καταγράφεται σε ό,τι αφορά τη δημοφηλία των πολιτικών αρχηγών, αφού τις περισσότερες θετικές γνώμες συγκεντρώνει ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης με 44,3% έναντι 41,9% για τον Αλέξη Τσίπρα.

Ακολουθούν:

  • 39,7% για τον Σταύρο Θεοδωράκη
  • 39,5% για τη Φώφη Γεννηματά
  • 28,2% για τον Δημήτρη Κουτσούμπα
  • 25,6% για τον Πάνο Καμμένο
  • 23,4% για τον Παναγιώτη Λαφαζάνη
  • 11,2% για τον Νίκο Μιχαλολιάκο

Ερωτηθέντες ποιος πιστεύουν ότι μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα τη συμφωνία-μνημόνιο, οι πολίτες απαντούν ο Αλέξης Τσίπρας σε ποσοστό 28,8% και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης σε ποσοστό 27,1%, ενώ η επιλογή "κανένας από τους δύο" υπερτερεί με ποσοστό 30%.