A- A+
Διευκολύσεις στην αποπληρωμή δανείων από την Eurobank
Ειδικά προγράμματα διευκόλυνσης για την εκπλήρωση των υποχρεώσεων των πελατών που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες υλοποιεί η Eurobank EFG.

Μέχρι σήμερα στα προγράμματα που ήδη υλοποιούνται έχουν υπαχθεί 57.700 πελάτες, εκ των οποίων περισσότεροι από 2.500 είναι άνεργοι.

Τα προγράμματα αυτά έχουν εξατομικευμένο χαρακτήρα, δηλαδή προσαρμόζονται όχι μόνον στην ανάγκη, αλλά και στην ιδιαιτερότητα του κάθε πελάτη και προσφέρουν άμεση και αποτελεσματική διευκόλυνση, δεδομένου ότι οδηγούν σε σημαντική μείωση της μηνιαίας δόσης τόσο για τους ιδιώτες πελάτες, όσο και για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις μικρές επιχειρήσεις.

Ιδιαίτερα κατά την τρέχουσα περίοδο τα προγράμματα που διευκολύνουν τους δημοσίους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους είναι τα εξής:

Α. Κάτοχοι στεγαστικών δανείων

Οι κάτοχοι στεγαστικών δανείων που αντιμετωπίζουν αντικειμενική δυσκολία στην εξυπηρέτηση των δανείων τους μπορούν να κάνουν χρήση των παρακάτω δυνατοτήτων:

  • Αύξηση διάρκειας δανείου έως και 10 έτη με μέγιστη συνολική διάρκεια τα 40 έτη (Με προϋπόθεση ότι το επιτρέπει η ηλικία του δανειολήπτη ή των εγγυητών του δανείου).
  • Πληρωμή μόνο τόκων για περίοδο 1 έτους.

Β. Κάτοχοι καταναλωτικών δανείων ή/και πιστωτικών καρτών Eurobank

Με προσημείωση ακινήτου

Σε κατόχους καταναλωτικών δανείων ή/και πιστωτικών καρτών Eurobank με αντικειμενική δυσκολία πληρωμής η Τράπεζα συγκεντρώνει όλες τις οφειλές σε ένα νέο δάνειο κυμαινόμενου επιτοκίου σε ευρώ με προσημείωση ακινήτου του πελάτη και νέα διάρκεια έως και 25 έτη. Το επιτόκιο θα είναι συνδεδεμένο με το euribor τριμήνου με περιθώριο ανάλογο του ποσοστού χρηματοδότησης

Γ. Κάτοχοι καταναλωτικών δανείων ή/και πιστωτικών καρτών Eurobank

Χωρίς προσημείωση ακινήτου

Σε κατόχους καταναλωτικών δανείων (Τοκοχρεωλυτικών ή/και ανοιχτών) ή/και πιστωτικών καρτών με αντικειμενική δυσκολία πληρωμής η Τράπεζα συγκεντρώνει όλες τις οφειλές σε ένα νέο δάνειο με διάρκεια έως και 15 έτη και μειωμένο επιτόκιο ανάλογα με την περίπτωση του κάθε πελάτη που μπορεί να φτάσει έως και ελάχιστο 8% για τα 2 πρώτα έτη.

Δ. Επαγγελματίες και Μικρές - Μεσαίες Επιχειρήσεις

Με σκοπό την προστασία της ρευστότητας Επαγγελματιών και Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων -ώστε να μπορέσουν να ξεπεράσουν τις επιδεινούμενες συνθήκες που επικρατούν σήμερα στην αγορά- η Τράπεζα παρέχει στους πελάτες της προγράμματα με:

  • Δυνατότητα αναδιάρθρωσης δανείων σε καθυστέρηση με σημαντική μείωση της υπάρχουσας δόσης, μέσω της υλοποίησης προσαρμοσμένων προγραμμάτων στις ανάγκες της κάθε επιχείρησης.
  • Αναστολή πληρωμής δόσεων μέχρι 12 μήνες και για συγκεκριμένους κλάδους δραστηριότητας που πλήττονται περισσότερο από την κρίση.