A- A+
AXA: Νέο αμοιβαίο κεφάλαιο που εξασφαλίζει σύνταξη
Ένα νέο αμοιβαίο κεφάλαιο τύπου unit-linked που επενδύει στις διεθνείς αγορές με προστασία κατά 90% στο αρχικό κεφάλαιο και δυνατότητα εξασφάλισης πρόσθετης σύνταξης στο μέλλον, προσφέρει η ΑΧΑ Ασφαλιστική.

Πρόκειται για το «AXA IM Protection 90», το οποίο παρέχει προστασία 90% της μέγιστης ιστορικής καθαρής τιμής του μεριδίου και παράλληλα δίνει τη δυνατότητα επίτευξης ικανοποιητικών αποδόσεων σε περιόδους ανοδικής πορείας των Διεθνών Αγορών.

Εγγυητής της Προστασίας είναι η AXA Banque, Τράπεζα του Ομίλου της ΑΧΑ, με διαχειρίστρια εταιρία την ΑΧΑ Investment Μanagers (ΑΧΑ ΙΜ) και ξένο θεματοφύλακά την BNP Paribas με έδρα όλων, το Παρίσι. Το ρόλο του Έλληνα θεματοφύλακα έχει αναλάβει η Alpha Bank.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους όσους θέλουν να νιώθουν σίγουροι για την αποταμίευσή τους και ταυτόχρονα να διατηρούν την προοπτική μιας ικανοποιητικής απόδοσης του κεφαλαίου τους, ώστε να καλύψουν μελλοντικές τους ανάγκες για σύνταξη ή για να εξασφαλίσουν τις σπουδές και την επαγγελματική αποκατάσταση των παιδιών τους.

Παράδειγμα

Παρακάτω απεικονίζεται το γράφημα της απόδοσης της καθαρής τιμής του AXA IM Protection 90 από την ημερομηνία σύστασής του (15/06/1999) καθώς και μερικά ενδεικτικά παραδείγματα για το πώς λειτουργεί ο μηχανισμός προστασίας:

Με μπλε διαγράμμιση απεικονίζεται η απόδοση της καθαρής τιμής του αμοιβαίου από την ημερομηνία σύστασής του, ενώ με την κόκκινη γραμμή το επίπεδο προστασίας. Το επίπεδο προστασίας ‘’κλειδώνει’’ στο 90% της υψηλότερης καθαρής τιμής του αμοιβαίου από τότε που συστάθηκε.

Έστω ότι η σημερινή καθαρή τιμή του αμοιβαίου είναι € 100, αυτόματα το επίπεδο προστασίας ‘’κλειδώνει’’ στο 90% αυτού, δηλαδή στα € 90. Την επόμενη μέρα έστω ότι η τιμή του αμοιβαίου πέφτει στα € 96. Σε αυτή την περίπτωση το επίπεδο προστασίας παραμένει στα € 90.

Εάν τη μεθεπόμενη μέρα η τιμή του αμοιβαίου ανεβεί στα € 110, τότε το νέο επίπεδο προστασίας ‘’κλειδώνει’’ στα € 99, μέχρι να επέλθει υψηλότερη τιμή στο μέλλον, όπου πλέον θα επιτευχθεί εκ νέου υψηλότερο επίπεδο προστασίας.

Αυτός ο μηχανισμός προστασίας δίνει το πλεονέκτημα στον επενδυτή του ΑΧΑ ΙΜ 90 να εξασφαλίζει υψηλά ποσοστά προστασίας από την έναρξη σύστασης του αμοιβαίου. Η ΑΧΑ παρέχει με αυτόν τον τρόπο σιγουριά και προστασία με τη δύναμη που διασφαλίζει ένας μεγάλος ευρωπαϊκός οργανισμός.

Πώς θα ενημερώνεστε

Η ενημέρωση της καθαρής τιμής του Αμοιβαίου Κεφαλαίου της AXA IM θα γίνεται από τον ημερήσιο τύπο, τις ιστοσελίδες των οικονομικών εφημερίδων μέσω της Alpha Trust (www.alphatrust.gr).

Παράλληλα, στην ιστοσελίδα της ΑΧΑ Ασφαλιστικής (www.axa-insurance.gr) στην ενότητα «Αποταμίευση για Όλους» βρίσκονται διαθέσιμα όλα τα στοιχεία/έντυπα/χαρακτηριστικά σχετικά με το νέο Αμοιβαίο Κεφάλαιο (Απλοποιημένο και Πλήρες Ενημερωτικά έντυπα, Ετήσια Έκθεση του 2009 και Εξαμηνιαία Έκθεση του 2010).

Οποιαδήποτε ανακοίνωση ή σχετικά νέα για το συγκεκριμένο Αμοιβαίο αναρτώνται στη συγκεκριμένη ενότητα στο site της Εταιρίας, ώστε ο ασφαλισμένος να γνωρίζει για ό,τι τον αφορά σε σχέση με το «ΑΧΑ ΙΜ Protection 90».