A- A+
Ασφάλειες ΙΧ: Αποζημίωση από ανασφάλιστα οχήματα
Από μπελάδες και ταλαιπωρία μπορεί να βγάλει τους ιδιοκτήτες ΙΧ η κάλυψη ασφάλισής από ανασφάλιστο όχημα, καθώς εξασφαλίζει αποζημίωση απευθείας από την ασφαλιστική τους εταιρεία.

Η κάλυψη αυτή ενεργοποιείται όταν το όχημα εμπλέκεται σε ατύχημα με άλλο ανασφάλιστο όχημα και το κόστος της είναι σχετικά μικρό. Για παράδειγμα, σε ένα συμβόλαιο αξίας 550 ευρώ, η επιπλέον κάλυψη κοστίζει 2 ευρώ.

Εάν δεν υπάρχει στο συμβόλαιο αυτή η κάλυψη, ο οδηγός του αυτοκινήτου που δεν φταίει, εάν δεν έχει ασφάλιση ιδίων ζημιών, θα πρέπει να περιμένει ακόμη και 2 χρόνια για να αποζημιωθεί από το Επικουρικό Ταμείο.

Τι καλύπτει

Εάν όμως έχει ενεργοποιημένη την κάληψη ασφάλισης από ανασφάλιστο όχημα, αποζημιώνεται απευθείας από την δικιά του ασφαλιστική εταιρεία.

Στην περίπτωση αυτή, η αποζημίωση καταβάλλεται αφού προσκομίσετε στην ασφαλιστική όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά, τα οποία αποδεικνύουν την αποκλειστική ευθύνη του ανασφάλιστου οχήματος.

Για παράδειγμα, ένα αντίγραφο του Δελτίου Συμβάντος από την Αστυνομική Αρχή που έχει επιληφθεί του περιστατικού και την Ποινική Δικογραφία.

Το ανώτατο ποσό αποζημίωσης αναγράφεται στο Περίγραμμα Ασφάλισης και συνήθως είναι αρκετά μεγάλο για να καλύψει οποιαδήποτε ζημιά.

Σύγκριση ασφαλίστρων

Μπορείτε να πάρετε online προσφορά και να ασφαλίσετε άμεσα το αυτοκίνητο ή τη μοτοσυκλέτα σας, μέσα από το εργαλείο σύγκρισης προγραμμάτων των μεγαλύτερων ασφαλιστικών εταιρειών της insurancemarket.gr.

Κάντε κλικ στο link για να πάρετε προσφορά.