A- A+
Ασφάλεια κλοπής για την πιστωτική κάρτα από τη Citibank
Tο Πρόγραμμα Ασφάλισης Προσωπικών Αντικειμένων “Safe Wallet” σχεδίασαν και προσφέρουν οι Citibank και Chartis στους κατόχους των πιστωτικών καρτών της πρώτης.

Οπως ανακοινώθηκε, με γνώμονα την έμπρακτη στήριξη των πελατών της, η Citibank σε συνεργασία με την Chartis, προσφέρει μέσα από το Safe Wallet ασφαλιστική κάλυψη για περιπτώσεις απώλειας, κλοπής ακόμα και χρήσης προσωπικών αντικειμένων, όπως πορτοφόλι, κλειδιά, πιστωτικές κάρτες, αναλαμβάνοντας τόσο την κάλυψη του συνόλου των εξόδων που χρειάζονται για την αντικατάσταση των προσωπικών αντικειμένων, όσο και την αποζημίωση για τυχόν χρηματικές απώλειες, με ιδιαίτερα προσιτό ασφάλιστρο της τάξης των 30 ευρώ ετησίως.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα Safe Wallet περιλαμβάνει τα εξής:

• Προστασία καρτών: Αποζημίωση ασφαλισμένου σε περίπτωση που οποιαδήποτε κάρτα ανάληψης ή πιστωτική κάρτα της Citibank, η οποία έχει χαθεί ή κλαπεί, χρησιμοποιηθεί παράνομα για αγορές πριν αυτές απενεργοποιηθούν. Ο ασφαλισμένος λαμβάνει αποζημίωση έως και €4.000 ανάλογα με την κάρτα που διαθέτει (ισχύει για όλες τις κάρτες Citibank και Diners Club).

• Προστασία ανάληψης από ΑΤΜ: Σε περίπτωση που ο ασφαλισμένος πέσει θύμα παράνομης αφαίρεσης χρημάτων με χρήση βίας ή εξαναγκαστικής ανάληψης χρημάτων σε ΑΤΜ, λαμβάνει αποζημίωση έως €500 ανάλογα με την κάρτα που διαθέτει (ισχύει για όλες τις κάρτες Citibank και Diners Club).

• Προστασία εγγράφων: Σε περίπτωση απώλειας ή κλοπής προσωπικών εγγράφων, υπό την προϋπόθεση της ταυτόχρονης απώλειας ή κλοπής μιας τουλάχιστον κάρτας Citibank, καταβάλλεται αποζημίωση €200 στον ασφαλισμένο για τις δαπάνες αντικατάστασης των εγγράφων του.

• Προστασία κλειδιών: Η απώλεια ή κλοπή κλειδιών καλύπτεται με συνολική αποζημίωση €200 για τις δαπάνες αντικατάστασης κλειδιών και κλειδαριών, υπό την προϋπόθεση ότι έχει πραγματοποιηθεί ταυτόχρονη απώλεια ή κλοπή μιας κάρτας Citibank του ασφαλισμένου.

• Προστασία κινητού: Σε περίπτωση απώλειας ή κλοπής κινητού τηλεφώνου, ο ασφαλισμένος αποζημιώνεται για όλα τα τηλεπικοινωνιακά κόστη των συνδιαλέξεων που έλαβαν χώρα πριν την αίτηση απενεργοποίησης της κάρτας SIM και εντός 48 ωρών από την κλοπή, μέχρι το ποσό των €200.

Για περισσότερες πληροφορίες για το νέο πρόγραμμα Safe Wallet, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλέσουν στο Citiphone 210 92 90 100/200 ή να απευθυνθούν στο δίκτυο καταστημάτων της Citibank.