A- A+
Ασφάλεια και πινακίδες με το μήνα για όλους τους ιδιοκτήτες ΙΧ - Νέα δεδομένα
Με το μήνα θα μπορούν σε λίγο καιρό να κινούν το όχημά τους τα νοικοκυριά, επιβαρυνόμενα με τα τέλη και την ασφάλεια μόνο του συγκεκριμένου διαστήματος.

Ήδη στην αγορά πλατφόρμες πώλησης ασφαλιστικών προγραμμάτων διαθέτουν προϊόντα με ελάχιστα διάρκεια τις 30 ημέρες, τάση που αναμένεται να συνεχιστεί το επόμενο διάστημα.

Ήδη έχει καταγραφεί στροφή των καταναλωτών σε συμβόλαια με διάρκεια έως και 3 μηνών, όπως προκύπτει από την κίνηση στην αγορά τους τελευταίους μήνες.

Τα τέλη κυκλοφορίας

Από την άλλη πλευρά, το υπουργείο Οικονομικών έχει έτοιμη νομοθετική ρύθμιση που θα δίνει τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες οχημάτων να παραλαμβάνουν τις πινακίδες τους και να πληρώνουν τα τέλη κυκλοφορίας ακόμη και για ένα μήνα.

Η δυνατότητα αυτή θα παρέχεται με επιπλέον κόστος, σε σχέση με τα ετήσια τέλη κυκλοφορίας λόγω της διευκόλυνσης που παρέχεται.

Συγκεκριμένα, ο κάτοχος του ΙΧ θα έχει τις εξής δυνατότητες πληρωμής για τα τέλη του:

- 1 μήνας. Τα καταβάλλει τα τέλη που αντιστοιχούν σε δύο δωδέκατα του ετήσιου κόστους. Πχ. εάν τα ετήσια τέλη διαμορφώνονται σε 640 ευρώ, ο κάτοχος του ΙΧ για να το κυκλοφορήσει για 1 μήνα, θα πρέπει να πληρώσει 107 ευρώ.

- 3 μήνες. Θα καταβάλει τα τέλη που αντιστοιχούν στο 1/3 των ετήσιων τελών.

- Υπόλοιπο έτους. Όσοι θέλουν να πληρώσουν για το σύνολο των μηνών που απομένουν μέχρι τη λήξη του έτους, η προσαύξηση θα ανέρχεται στους δύο μήνες.

Αν δηλαδή απομένουν 5 μήνες για τη λήξη ενός έτους, ο ιδιοκτήτης ΙΧ θα πληρώνει για 7 μήνες τα αναλογούντα τέλη.

Οι ασφάλειες

Όπως προαναφέρθηκε, προσφέρονται ήδη στην αγορά ασφαλιστικά προγράμματα με μικρή διάρκεια.

Και σε αυτήν την περίπτωση όμως το κόστος είναι μεγαλύτερο σε σχέση με τα ετήσια συμβόλαια, στα οποία παρέχεται έκπτωση.

Βρείτε το φθηνότερο πρόγραμμα για το ΙΧ σας μέσα από τις ακόλουθες online πλατφόρμες: