A- A+
Αναστολή πληρωμής δόσεων για 8 μήνες για άνεργο με χρέη πάνω από 150.000 ευρώ
Απόφαση για αναστολή πληρωμής των δόσεων προς όλες τις τράπεζες που χρωστά χρήματα για τους επόμενους οκτώ μήνες, έλαβε το Ειρηνοδικείο Νίκαιας για άνεργο με χρέη άνω των 150.000 ευρώ και προβλήματα υγείας.

Το Ειρηνοδικείο της Νίκαιας έκανε δεκτή την αίτηση του 33χρονου για υπαγωγή στον νόμο περί υπερχρεωμένων νοικοκυριών προσδιορίζοντας μηδενικές καταβολές, τουλάχιστον μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2013.

Μετά από αυτό το διάστημα η υπόθεσή του θα επανεξεταστεί από το Ειρηνοδικείο και θα ληφθεί η οριστική απόφαση διευθέτησης των οφειλών του.

Το δικαστήριο εξέδωσε αυτήν την απόφαση λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι ο αιτών από τον Νοέμβριο του 2011 είναι άνεργος και αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας.

Το σκεπτικό της απόφασης

Σύμφωνα με το δικαστή, τα παραπάνω είχαν ως αποτέλεσμα να περιέλθει «σε μόνιμη αδυναμία να πληρώνει τις ληξιπρόθεσμες χρηματικές οφειλές του».

«Μετά την απόλυσή του καθίσταται προβληματική ακόμη και η επιβίωσή του και τίθεται μάλιστα σε κίνδυνο η ίδια η ζωή του, με δεδομένη την εύθραυστη υγεία του. Λόγω της γενικότερης δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας, η κατάστασή του δεν έχει προοπτική βελτίωσης στο άμεσα ορατό μέλλον» σημειώνει ο δικαστής στην απόφασή του.

Επιπλέον αναφέρει ότι «εάν καθοριστούν μηνιαίες καταβολές οποιουδήποτε ύψους, ακόμη και 50 ευρώ, μεγάλη είναι η πιθανότητα να μην μπορεί να ανταποκριθεί, να εκπέσει από τη ρύθμιση, να επανέλθουν οι απαιτήσεις των τραπεζών στο πριν από την αίτηση ύψος και η εφαρμογή του νόμου να καταντήσει γράμμα κενό για τον 33χρονο, ενώ θεσπίστηκε κατεξοχήν για περιπτώσεις όπως η δική του».