A- A+
Αναστέλλεται η είσπραξη του τέλους υπέρ ΕΡΤ μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ από 11 Ιουνίου
Την αναστολή είσπραξης του ανταποδοτικού τέλους υπέρ της ΕΡΤ, αρχής γενομένης από τις 11 Ιουνίου 2013, προβλέπει Κοινή απόφαση του υπουργού Οικονομικών και του υφυπουργού στον πρωθυπουργό.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση των κ.κ. Γιάννη Στουρνάρα και Σύμου Κεδίκογλου, η χρέωση του ανταποδοτικού τέλους (εισφορά) υπέρ της ΕΡΤ Α.Ε., που γίνεται μέσω των λογαριασμών της Δ.Ε.Η. βάσει του ν. 1730/1987, αναστέλλεται από 11.6.2013 και έως τη σύσταση νέου φορέα παροχής της δημόσιας ραδιοτηλεοπτικής υπηρεσίας.

Βέβαια, η εξέλιξη αυτή δεν επηρεάζει τους λογαριασμούς που παρέλαβαν αυτές τις ημέρες οι καταναλωτές, οι οποίοι αφορούν προγενέστερες περιόδους κατανάλωσης.

Το όφελος για το καταναλωτή θα φανεί στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος που θα παραληφθούν σε περίπου δύο μήνες.

Ακόμη ωστόσο παραμείνει άγνωστο για πόσο διάστημα δε θα χρεωθεί το τέλος της ΕΡΤ, καθώς σύμφωνα με την απόφαση δεν θα επιβαρύνονται οι καταναλωτές μέχρι την ημερομηνία επαναλειτουργίας της δημόσιας τηλεόρασης, η οποία δεν είναι γνωστή.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, το τέλος θα είναι μικρότερο σε σχέση με αυτό που πληρωνόταν μέχρι σήμερα, καθώς στη νέα αναδιαρθρωμένη δημόσια τηλεόραση, οι δαπάνες θα είναι σημαντικά χαμηλότερες.