A- A+
Alpha Bank: Όλες οι λύσεις ρύθμισης δανείων και καρτών
Ένα νέο portal μέσω του οποίου οι πελάτες της Alpha Bank μπορούν να ενημερωθούν online για όλες τις εναλλακτικές επιλογές ρύθμισης των δανείων και καρτών τους, δημιούργησε η τράπεζα.

Μέσα από αυτή τη νέα προσπάθεια, η τράπεζα απευθύνεται σε πελάτες της που χρειάζονται διευκόλυνση στην αποπληρωμή των δανειακών τους υποχρεώσεων, λόγω των σημαντικών μεταβολών στο εισόδημά τους τα τελευταία χρόνια.

Επιπλέον, η τράπεζα παρέχει λύσεις ειδικά προσαρμοσμένες στις ανάγκες ανέργων δανειοληπτών που αντιμετωπίζουν αυξημένα οικονομικά προβλήματα, λόγω της απώλειας της θέσεως εργασίας τους.

Στο πλαίσιο αυτό, η τράπεζα δημιούργησε το portal //www.rythmisidaneion.gr/, στο οποίο περιέχονται online εργαλεία υπολογισμού των νέων δόσεων, μέσω των ρυθμίσεων που προτείνει η τράπεζα.

Οι ρυθμίσεις ανά προϊόν

Αναλυτικότερα, η Alpha Bank παρέχει τις ακόλουθες λύσεις ανά κατηγορία προϊόντος:

  • Λύσεις για στεγαστικά δάνεια

- 1η ΛΥΣΗ Μείωση μηνιαίας δόσεως έως και 70%

Μπορείτε να μειώσετε τη μηνιαία δόση του στεγαστικού σας δανείου έως και 70% για χρονικό διάστημα έως και 36 μήνες.

Για παράδειγμα, εάν η δόση του δανείου σας είναι σήμερα 500 ευρώ, μπορείτε να τη μειώσετε έως και σε 150 ευρώ.

2η ΛΥΣΗ Πληρωμή μόνο των μηνιαίων τόκων

Μπορείτε να μειώσετε τη μηνιαία δόση του στεγαστικού σας δανείου, καταβάλλοντας κάθε μήνα μόνο τους αναλογούντες τόκους του δανείου σας για χρονικό διάστημα έως και 36 μήνες.

Για παράδειγμα, εάν η δόση του δανείου σας είναι σήμερα 500 ευρώ, εκ της οποίας 200 ευρώ αναλογούν σε τόκους, μπορείτε κάθε μήνα να καταβάλλετε μόνο τους αναλογούντες τόκους.

3η ΛΥΣΗ Επιμήκυνση της διάρκειας του δανείου

Ως μακροπρόθεσμη επιλογή, μπορείτε να αυξήσετε τη διάρκεια του δανείου σας με ανώτατη διάρκεια από την πρώτη εκταμίευση τα 40 έτη.

Εάν η ηλικία σας δεν το επιτρέπει, υπάρχει η δυνατότητα να συμβληθεί στο δάνειο νεότερος εγγυητής, ώστε να είναι εφικτή η μεγαλύτερη επιμήκυνση του δανείου.

Η επιμήκυνση μπορεί να συνδυαστεί και με τις ανωτέρω επιλογές, ώστε να επιτύχετε τη μείωση που επιθυμείτε.

Για άνεργους δανειολήπτες παρέχονται ειδικά προσαρμοσμένες λύσεις και επιπλέον δυνατότητες διευθετήσεως οφειλών.

  • Λύσεις για οφειλές από καταναλωτικά δάνεια και κάρτες

1η ΛΥΣΗ Διευθέτηση της ληξιπρόθεσμης οφειλής

Σε εσάς που αντιμετωπίζετε πρόσκαιρες δυσκολίες στην αποπληρωμή των δανειακών σας υποχρεώσεων, η Τράπεζα προτείνει τη διευθέτηση των οφειλών σας.

Με μια επίσκεψη σε ένα από τα Καταστήματα της Τραπέζης, μπορείτε να διευθετήσετε εύκολα το ληξιπρόθεσμο ποσό της οφειλής σας σε ισόποσες δόσεις.

Κατά τη διάρκεια ισχύος της διευθετήσεως, οι κανονικές δόσεις αναστέλλονται και έτσι μειώνεται σημαντικά η μηνιαία επιβάρυνσή σας.

Με αυτόν τον τρόπο, διευκολύνεστε στην ομαλή και προγραμματισμένη αποπληρωμή της οφειλής σας, και καθίστασθε ενήμεροι, ώστε να μπορείτε πλέον να ανταποκριθείτε στις υποχρεώσεις σας.

2η ΛΥΣΗ Διευθέτηση της συνολικής οφειλής σας

Η Alpha Bank ανταποκρινόμενη στις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες δημιούργησε το πρόγραμμα «Alpha Διευκόλυνση» με σκοπό τη δική σας στήριξη.

Το πρόγραμμα «Alpha Διευκόλυνση» αποτελείται από μία σειρά προϊόντων διευθετήσεως, με στόχο την μείωση των μηνιαίων σας καταβολών έως και 60%.

Η μείωση αυτή επιτυγχάνεται με την εκ νέου σχεδίαση της διάρκειας, με προνομιακά επιτόκια και με πολλά ακόμα εργαλεία που σας παρέχουν μακροπρόθεσμα οφέλη.

3η ΛΥΣΗ Παροχή εξασφαλίσεων

Μπορείτε να επωφεληθείτε σημαντικά ευνοϊκότερων όρους για το δάνειο ή την κάρτα σας, σε περίπτωση που διατεθεί ακίνητο για την εμπράγματη εξασφάλιση της οφειλής σας.

Με παροχή εξασφαλίσεως, επωφελείστε από σημαντικά χαμηλότερο επιτόκιο, μεγαλύτερη διάρκεια αποπληρωμής της οφειλής σας και δυνατότητα να μειωθεί η δόση σας έως και 80%.

Για άνεργους δανειολήπτες παρέχονται ειδικά προσαρμοσμένες λύσεις και επιπλέον δυνατότητες διεθετήσεως οφειλών. Παρακαλούμε όπως επισκεφθείτε το Κατάστημα συνεργασίας σας, προσκομίζοντας τη Βεβαίωση Ανεργίας.

Τα δικαιολογητικά

Τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομιστούν εξαρτώνται από την κατηγορία στην οποία ανήκει ο δανειολήπτης. Ειδικότερα:

- Δημόσιοι υπάλληλοι / Ιδιωτικοί υπάλληλοι / Ελεύθεροι επαγγελματίες

Αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο
Τελευταίο εκκαθαριστικό σημείωμα φόρου εισοδήματος
Τελευταία μισθοδοσία

- Συνταξιούχοι

Αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο
Τελευταίο εκκαθαριστικό σημείωμα φόρου εισοδήματος
Τελευταίο απόκομμα συντάξεως

- Άνεργοι

Αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο
Τελευταίο εκκαθαριστικό σημείωμα φόρου εισοδήματος
Βεβαίωση ανεργίας