A- A+
Alpha Bank: Νέα σύμβαση με ΕΤΕπ ύψους 150 εκατ. ευρώ για δάνεια προς ΜμΕ
Νέα δανειακή σύμβαση ύψους 150 εκατ. για τη χρηματοδότηση των ελληνικών ΜμΕ και επιχειρήσεων μεσαίας κεφαλαιοποίησης υπέγραψε η Alpha Bank με την ΕΤΕπ.

Πρόκειται για τη δεύτερη δανειακή σύμβαση, ύψους 150 εκατ. ευρώ που υπογράφει η ελληνική τράπεζα με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ), στο πλαίσιο της πιστωτικής γραμμής "Δάνεια για ΜμΕ και επιχειρήσεις μεσαίας κεφαλαιοποίησης".

Οι δικαιούχοι

Η χρηματοδότηση θα παρέχεται σε ΜΜΕ και επιχειρήσεις μεσαίας κεφαλαιοποίησης στους τομείς της γεωργίας, του τουρισμού, της μεταποίησης, των υπηρεσιών και άλλους τομείς και θα μπορεί να έχει τη μορφή επενδυτικών δανείων ή και χρηματοδότησης κεφαλαίου κίνησης.

Το δεύτερο αυτό δάνειο διαδέχεται ένα δάνειο ύψους 100 εκατ. ευρώ, το οποίο είχε υπογράψει η ΕΤΕπ με την Alpha Bank τον Δεκέμβριο 2016, στο πλαίσιο της ίδιας πιστωτικής γραμμής, και το οποίο εκταμιεύθηκε πλήρως και διοχετεύθηκε με επιτυχία σε επιχειρήσεις.

Το νέο δάνειο, όπως και το προηγούμενο, συμπεριλαμβάνει επίσης την πρωτοβουλία της ΕΤΕπ "Δεξιότητες και θέσεις απασχόλησης – Επενδύσεις για τους νέους", μέσω της οποίας προσφέρονται ανταγωνιστικά επιτόκια και πρόσθετα χρηματοδοτικά πλεονεκτήματα στις επιχειρήσεις που προάγουν την απασχόληση των νέων.

Η νέα δανειακή σύμβαση θα συμβάλει ενεργά και αποφασιστικά στην ενίσχυση Ελλήνων επιχειρηματιών, την προώθηση της διατηρήσιμης ανάπτυξης και την τόνωση της απασχόλησης των νέων.