A- A+
Alpha Bank: Υψηλές αποδόσεις μόνο για μεγαλοκαταθέσεις
Συνεχίζει η Alpha Bank τις περικοπές στα επιτόκια των προθεσμιακών καταθέσεων. Οι παρεμβάσεις αντικατοπτρίζουν τις εκτιμήσεις της για σαρωτική μείωση των αποδόσεων στην Ελλάδα τους επόμενους μήνες.

Ειδικότερα, η Alpha Bank προχώρησε στην κατάργηση των περισσότερων προθεσμιακών καταθέσεων της θυγατρικής της πλέον Εμπορικής Τράπεζας, ενώ μείωσε τα επιτόκια στα υπόλοιπα προϊόντα της κατηγορίας.

Συγκεκριμένα, καταργήθηκαν τα προνομιακά προγράμματα «Εμπορική Εγώ Επιλέγω» και «Εμπορική Κάθε Μήνα», ενώ μειώθηκαν τα επιτόκια στο προϊόν που διατίθεται από το κοινό δίκτυο των δύο τραπεζών, το «Alpha Νέα Εποχή».

Παράλληλα, αναπροσαρμόστηκαν επιτόκια και ελάχιστα ποσά κατάθεσης στους λογαριασμούς προθεσμίας «Alpha Μηνιαία Πρόοδος» και «Υπερέχω», οι όροι των οποίων πλέον είναι πανομοιότυποι.

Ειδικότερα, για να εξασφαλίσουν οι πελάτες των δύο τραπεζών τις υψηλές αποδόσεις, θα πρέπει να δεσμεύσουν 100.000 ευρώ στην 6μηνη έκδοση και 300.000 ευρώ στην 3μηνη.

Πιλότος για τα επιτόκια

Οι τροποποιήσεις στο χαρτοφυλάκιο καταθετικών προϊόντων των δύο τραπεζών αναμένεται να αποτελέσουν «πιλότο» για όλο τον κλάδο, στο πλαίσιο της προσαρμογής των αποδόσεων των λογαριασμών προθεσμίας σε «λογικά επίπεδα».

Μετά την ανακεφαλαιοποίηση των συστημικών τραπεζών, που αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί στις αρχές Ιουνίου, η πορεία του τρέχοντος κύκλου μειώσεων στα επιτόκια θα επιταχυνθεί.

Τραπεζικά στελέχη εκτιμούν ότι μέχρι και το τέλος του 2013 το «ταβάνι» στις προθεσμιακές καταθέσεις έως και τις 100.000 ευρώ θα κινείται περί το 2%, ενώ για μεγαλύτερα ποσά θα προσεγγίζει το 3%.

Η διαφορά αυτή κρίνεται απαραίτητη μετά το «κούρεμα» των καταθέσεων στην Κύπρο και την ανάδειξη του ορίου ασφαλείας των 100.000 ευρώ.

Βρείτε την καλύτερη απόδοση για τα χρήματά σας με το εργαλείο σύγκρισης επιτοκίων του Moneyonline.gr.