A- A+
Alpha Bank: Αναστολή πλειστηριασμών σε όσους ξεκινούν αίτηση για προστασία της κατοικίας τους
Στην ενημέρωση μέσω 20.000 επιστολών των δυνητικά επιλέξιμων πελατών της για το νέο νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, προχώρησε η Alpha Bank.

Με τις επιστολές αυτές οι πελάτες της τράπεζας ενημερώνονται προσωπικά για τα βασικά χαρακτηριστικά του προγράμματος ρύθμισης που προσφέρει ο νέος Νόμος, με τη συμμετοχή του Δημοσίου.

Και τους προσκαλεί να υποβάλουν σχετική αίτηση μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της Ε.Γ.Δ.Ι.Χ, που είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα www.keyd.gov.gr.

Μηχανισμός εξυπηρέτησης

Επιπλέον, με σκοπό την πρακτική καθοδήγηση και υποστήριξη όσων επιθυμούν να καταθέσουν ηλεκτρονική αίτηση, η Alpha Bank δημιούργησε μία εξειδικευμένη Υπηρεσία Τηλεφωνικής Υποστήριξης μέσω της οποίας παρέχονται πληροφορίες για τη χρήση της πλατφόρμας.

Παράλληλα, σε 38 Καταστήματα του Δικτύου της Alpha Bank σε όλη την Ελλάδα λειτουργούν Ειδικά Σημεία Επικοινωνίας.

Στα σημεία αυτά εξειδικευμένα Στελέχη παρέχουν πρακτικές οδηγίες στους ενδιαφερόμενους πελάτες για την ολοκλήρωση και τελική υποβολή της αίτησής τους.

Αναστολή πλειστηριασμών

Τέλος, η Alpha Bank θα αναστέλλει τη διενέργεια πλειστηριασμών για όσους οφειλέτες βρίσκονται σε στάδιο υποβολής αίτησης στην πλατφόρμα και πληρούν τα βασικά κριτήρια που θέτει ο Νόμος.

Η αναστολή θα παραμένει σε ισχύ έως ότου ολοκληρωθεί η υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης και πριν αξιολογηθεί η επιλεξιμότητα του Πελάτη μέσω της προβλεπόμενης ηλεκτρονικής διαδικασίας.

Τέλος, η Alpha Bank εξακολουθεί να προσφέρει ιδιαίτερα ευνοϊκά προγράμματα ρύθμισης σε Πελάτες της που επιθυμούν να διευθετήσουν τις δανειακές τους υποχρεώσεις προς την Τράπεζα, με στόχο τη δημιουργία μακροπρόθεσμων σχέσεων συνεργασίας μαζί τους.