A- A+
Αδιέξοδο στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών - Αρνείται συμμετοχή σε κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ (upd)
Σε αδιέξοδο κατέληξε η πρώτη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό την προεδρία του Κάρολου Παπούλια, μετά την οριστική όπως όλα δείχνουν άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να συμβάλει για το σχηματισμό κυβέρνησης.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της σύσκεψης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ «δε ζητούν ανοχή, ζητούν συνενοχή στο έγκλημα».

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ διαθέτουν την κοινοβουλευτική πλειοψηφία με 168 βουλευτές για να προχωρήσουν σε σχηματισμό κυβέρνηση.

Γνωστοποίησε ότι ζήτησε δημοσιοποίηση των πρακτικών «για να βγάλουν όλοι τα συμπεράσματά τους», αίτημα που έγινε δεκτό.

Σαμαράς: Πού το πάει ο ΣΥΡΙΖΑ;

Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε με δηλώσεις του πριν από λίγο ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος αναρωτήθηκε «πού το πάει ο ΣΥΡΙΖΑ». Διαφαίνεται αδιέξοδο στη σύσκεψη των αρχηγών.

Ο κ. Σαμαράς σημείωσε ότι κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια για το σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης, ωστόσο συνάντησε την άρνηση του κ. Τσίπρα «να ακούσει την εντολή του ελληνικού λαού».

Συγκεκριμένα, τόνισε ότι ο κ. Τσίπρας αρνείται τόσο τη συμμετοχή του σε μία κυβέρνηση συνεργασίας, όσο και την παροχή ψήφου ανοχής σε ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία, ώστε να υπάρξει αναδιαπραγμάτευση του μνημονίου.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μιλώντας πριν από λίγο στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα για αλαζονεία, επισημαίνοντας την κρίσιμη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα λόγω της πολιτικής αστάθειας.

Προς αδιέξοδο

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στην πρώτη συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών υπό την προεδρία του Κάρολο Παπούλια, καταγράφηκαν οι απόψεις όλων.

Μόλις έκλεισαν οι πόρτες της σύσκεψης ο κ. Παπούλιας διένειμε στους αρχηγούς μία επιστολή του πρωθυπουργού κ. Λ. Παπαδήμου με τις οικονομικές υποχρεώσεις και την κατάσταση της χώρας.

Υπήρχαν στιγμές έντασεις κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ενώ έγινε προσπάθεια για το σχηματισμό κυβέρνησης, η οποία δεν τελεσφόρησε.

Διαβάστε επίσης

* Ολοκληρώθηκε το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών - Χωρίς δηλώσεις αποχώρησαν όλοι