A- A+
Οι παράγοντες που επηρεάζουν το κόστος ασφάλισης των ΙΧ - Πάρτε online προσφορά
Ελεύθερα από κάθε ασφαλιστική εταιρεία με βάση τους παράγοντες κινδύνου που έχει αξιολογήσει ως κρίσιμους, γίνεται η τιμολόγηση των ασφαλίστρων στα ΙΧ.

Ωστόσο, υπάρχουν κίνδυνοι που έχουν την ίδια βαρύτητα για όλες τις εταιρείες, καθώς αυξάνουν τις πιθανότητες να προκληθεί ατύχημα, άρα να υπάρξει και αποζημίωση.

Από τι εξαρτάται το κόστος

Αναλυτικότερα, οι συνήθεις παράγοντες που επηρεάζουν το κόστος του ασφαλιστηρίου συμβολαίου είναι:

- H ηλικία του οδηγού

Εάν είστε νέος οδηγός ή κάτω των 23 ετών ή και τα δύο, θεωρείστε οδηγός υψηλού ρίσκου από τις ασφαλιστικές εταιρείες και επομένως θα πληρώσετε περισσότερα για την ίδια κάλυψη από ό,τι οι άλλοι οδηγοί (επασφάλιστρο).

Όσο πιο νέος και άπειρος είστε, τόσο περισσότερα θα πρέπει να υπολογίζετε ότι θα πληρώσετε.

- H χρήση του οχήματος (Ε.Ι.Χ., Φορτηγό κ.λ.π.)

Η χρήση του οχήματος παίζει σημαντικό ρόλο. Διαφορετική τιμολόγηση ισχύει για τα επιβατικά, τα οχήματα δημοσίας χρήσεως, τα φορτηγά και τα δίκυκλα, λόγω της διαφοράς του ύψους της ζημιάς που προκαλούν λόγω χρήσης.

- Τα χαρακτηριστικά του οχήματος (κυβικά, ιπποδύναμη, αξία οχήματος, έτος κατασκευής κ.λ.π.)

Η ιπποδύναμη αποτελεί καθοριστικό παράγοντα στην τιμή της ασφάλειας. π.χ πολλές ασφαλιστικές εταιρείες δεν ασφαλίζουν ή επιβαρύνουν τα ασφάλιστρα για οχήματα τύπου GT, RALLY, TURBO.

- Η ασφαλιζόμενη αξία του οχήματος

Είναι πολύ σημαντικός παράγοντας, καθώς καθώς προσδιορίζει το μέγεθος των ασφαλίστρων σε πολλές περιπτώσεις προαιρετικών καλύψεων όπως η πυρκαγιά, η κλοπή και η κάλυψη των ιδίων ζημιών.

Φροντίστε να αναπροσαρμόζετε κάθε χρόνο το ποσό της τρέχουσας εμπορικής αξίας του οχήματός σας ώστε το ασφάλιστρο που πληρώνετε να αντιστοιχεί στην πραγματική του αξία του και στην επέλευση ζημιάς να πληρωθείτε στο ακέραιο.