A- A+
Προς κατάργηση οι ενημερώσεις βιβλιαρίων στα καταστήματα - Στέλνουν τους πελάτες στα ΑΤΜ
Παρελθόν θα αποτελεί σε λίγα χρόνια η διαδικασία ενημέρωσης των βιβλιαρίων καταθετικών λογαριασμών, συνήθεια κυρίως των συνταξιούχων σήμερα.

Ο λόγος γίνεται για επισκέψεις στα καταστήματα των τραπεζών, με αποκλειστικό σκοπό την ενημέρωση του βιβλιαρίου, απλά για να φανούν στο ειδικό βιβλιαράκι οι τελευταίες κινήσεις και το υπόλοιπο του λογαριασμού.

Ίδια υπηρεσία στο ΑΤΜ

Πρόκειται για μία διαδικασία που μπορεί πολύ εύκολα να αντικατασταθεί με την ενημέρωση των κινήσεων μέσω των ATMs με χρήση χρεωστικής κάρτας.

Αντί δηλαδή ο πελάτης να περιμένει στην ουρά του γκισέ για να ...τυπωθούν στο βιβλιάριο οι τελευταίες κινήσεις, μπορεί να εκτυπώσει αντίγραφο με όλες τις λεπτομέρειες για το λογαριασμό του από το ΑΤΜ.

Η αναμονή για την ενημέρωση βιβλιαρίων είναι συνήθεια κυρίως των συνταξιούχων, οι οποίοι όπως μας λένε τραπεζικά στελέχη το κάνουν απλά και μόνο για να σιγουρευτούν ότι μπήκαν τα χρήματα.

Μεγάλη ζήτηση

Ενδεικτική της μεγάλης ζήτησης για την υπηρεσία είναι η τοποθέτηση από την Τράπεζα Πειραιώς ειδικών μηχανημάτων εντός ορισμένων καταστημάτων της για ενημέρωση των βιβλιαρίων, όπως φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία.

Το επόμενο διάστημα θα υπάρξει ειδική καμπάνια ενημέρωσης και εκπαίδευσης των πελατών όλων των τραπεζών για την χρησιμοποίηση είτε των ΑΤΜ ή του e-banking για τον ίδιο λόγο.

Στο πλαίσιο αυτό, εκτιμάται ότι μέχρι και το τέλος του 2018 θα έχει εκλείψει η συγκεκριμένη συνήθεια, δίνοντας τη δυνατότητα στις τράπεζες να καταργήσουν τη συναλλαγή.