A- A+
EBRD: Δάνεια 50 εκατ. ευρώ για εξαγωγείς μέσω Eurobank
Πιστωτική γραμμή 50 εκατ. ευρώ προς την Eurobank στο πλαίσιο του προγράμματος Trade Facilitation Programme (TFP), για τη χρηματοδότηση εξαγωγικών επιχειρήσεων, προσφέρει η EBRD.

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανοικοδόμησης και Ανάπτυξης (EBRD) ξεκίνησε να επενδύει στην ελληνική αγορά το 2015, σε προσωρινή βάση, με στόχο να στηρίξει την ανασυγκρότηση της χώρας και την έξοδό της από την οικονομική κρίση.

Στόχος της είναι να τονώσει το διεθνές και εγχώριο επενδυτικό ενδιαφέρον, να ενισχύσει το ρόλο του ιδιωτικού τομέα και να εμβαθύνει τη διασυνοριακή συνεργασία.

Η στρατηγική

Η ενίσχυση των διεθνών εμπορικών σχέσεων αποτελεί σημαντικό εργαλείο για την ενδυνάμωση του ρόλου των ελληνικών τραπεζών και εταιρειών στη διεθνή οικονομία.

Ο στρατηγικός σχεδιασμός της EBRD για την περίοδο 2016-18 για τις χώρες στις οποίες έχει επενδύσει βασίζεται στο τρίπτυχο:

- Ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας
- Αντιμετώπιση διεθνών προκλήσεων
- Ενίσχυση περιφερειακής ενοποίησης

Η πιστωτική γραμμή (facility) θα βοηθήσει στην ανάπτυξη των δραστηριοτήτων trade finance της Eurobank - παρά τις δυσμενείς συνθήκες που επικρατούν στην αγορά – και θα τονώσει τον κεντρικό της ρόλο ως συνεργάτη των ελληνικών εξαγωγικών και εισαγωγικών επιχειρήσεων.