A- A+
Στην Ελλάδα σε λίγο καιρό οι πληρωμές στα μαγαζιά με i-phone - Με χρέωση κάρτας Visa
Αγορές παντού, με χρήση του Iphone και άμεση χρέωση της κάρτας τους Visa, θα μπορούν να πραγματοποιούν σε λίγο καιρό οι καταναλωτές στην Ελλάδα.

Πρόκειται για την υπηρεσία πληρωμών Apple Pay, η οποία λανσαρίστηκε πρόσφατα στην αγορά της Ελβετίας.

Το Apple Pay μπορεί να χρησιμοποιηθεί οπουδήποτε γίνονται δεκτές οι ανέπαφες πληρωμές της Visa.

Πώς λειτουργεί

Όταν η αγορά γίνεται σε κατάστημα, οι κάτοχοι καρτών Visa κρατάνε απλά το iPhone σε ένα τερματικό ανέπαφων πληρωμών με το δάχτυλό τους στο Touch ID.

Και η συναλλαγή ολοκληρώνεται στη στιγμή. Ο κάτοχος του κινητού ειδοποιείται από το χαρακτηριστικό «μπιπ» που ακούγεται.

Το Apple Pay λειτουργεί με τα iPhone 6, iPhone 6 Plus και στο επόμενο χρονικό διάστημα με τα iPhone SE και Apple Watch.

Η εισαγωγή της κάρτας

Η υπηρεσία tokenisation της Visa Europe δίνει τη δυνατότητα στους κατόχους καρτών Visa να προσθέτουν τις κάρτες τους στο Apple Wallet γρήγορα και εύκολα και να πληρώνουν με ασφαλή τρόπο.

Οι κάτοχοι καρτών Visa μπορούν είτε να επιλέξουν την κάρτα που χρησιμοποιούν ήδη στο λογαριασμό iTunes είτε να προσθέσουν μια καινούρια πιστωτική κάρτα.

Από την άλλη, οι έμποροι δε χρειάζεται να κάνουν αλλαγές στα τερματικά που διαθέτουν, ώστε να δέχονται Visa με Apple Pay, καθώς οι πληρωμές μέσω κινητού τηλεφώνου χρησιμοποιούν την ίδια τεχνολογία με αυτή των ανέπαφων πληρωμών με κάρτες Visa.

Η ασφάλεια

Η ασφάλεια και τα προσωπικά δεδομένα είναι στο επίκεντρο του Apple Pay. Όταν προστίθεται μία πιστωτική κάρτα Visa στο Apple Pay, τα στοιχεία της κάρτας δεν αποθηκεύονται στη συσκευή ή στους διακομιστές της Apple.

Αντίθετα, η Visa δημιουργεί έναν μοναδικό κωδικό ασφαλείας ο οποίος επιτρέπει στους καταναλωτές, να πραγματοποιούν πληρωμές χωρίς να χρειάζεται η πρόσβαση στο λογαριασμό ή στα στοιχεία της κάρτας.

Εάν για παράδειγμα, μία συσκευή που φέρει έναν κωδικό ασφαλείας (όπως το iPhone ή το iPad) χαθεί ή κλαπεί, ο κωδικός ασφαλείας που συνδέεται με τη συγκεκριμένη συσκευή μπορεί εύκολα και άμεσα να απενεργοποιηθεί.

Αυτό μπορεί να συμβεί χωρίς να χρειαστεί η ακύρωση ή η επανέκδοση της συγκεκριμένης κάρτας Visa ή οποιονδήποτε άλλων κωδικών ασφαλείας που σχετίζονται με τον λογαριασμό του κατόχου της κάρτας που δεν έχουν παραβιαστεί.