A- A+
Όλο και περισσότεροι γίνονται μικροί ξενοδόχοι, νοικιάζοντας το σπίτι τους με τη μέρα
Σημαντική άνοδο καταγράφουν οι βραχυπρόθεσμες ενοικιάσεις κατοικιών στη χώρα μας, προσφέροντας ένα σημαντικό οικονομικό βοήθημα στους οικοδεσπότες.

Μέσω online πλατφόρμας, οι ιδιοκτήτες κατοικιών γίνονται μέλη ενός μεγάλου δικτύου ενοικίασης κατοικιών με δυνητικούς μισθωτές από όλο το χρόνο.

Με τον τρόπο αυτό μπορούν να αποκτήσουν ένα έξτρα εισόδημα από το σπίτι στο οποίο μένουν ή από άλλα ακίνητα που δεν χρησιμοποιούν.

Μηνιαίο εισόδημα

Εάν η κατοικία βρίσκεται σε τουριστική περιοχή, συμπεριλαμβανομένων και των κέντρων των πόλεων, το εισόδημα μπορεί να ξεπερνά ακόμη και τα έσοδα μίας κανονικής ενοικίασης.

Σύμφωνα με σχετικές έρευνες, με βάση τη δραστηριότητα στην Αθήνα από τον Οκτώβριο του 2013 έως τον Σεπτέμβριο του 2014, το 68% των οικοδεσποτών απαντούν ότι το εισόδημα που προέκυπτε (κατά μέσο όρο 68 διανυκτερεύσεις ετησίως) τους βοηθά να παραμείνουν στο σπίτι τους.

Το 30% αυτών δήλωνε ότι το μηνιαίο εισόδημά τους δεν ξεπερνά τα 749 ευρώ.

Το προφίλ των ενοικιαστών

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ίδιας έρευνας, το 73% των οικοδεσποτών δεν απασχολείται σε τυπική θέση εργασίας.

Το 28% μάλιστα υποστηρίζει ότι το εν λόγω εισόδημα αποτελεί ένα σημαντικό οικονομικό βοήθημα για να συνεχίσει να εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας.

Με τα χρήματα που εισπράττουν «τσοντάρουν» για το ενοίκιο ή το δάνειο (35%), καλύπτουν πάγιες δαπάνες του νοικοκυριού (24%) αλλά και προσωπικά καθημερινά έξοδα (14%), τα αποταμιεύουν (8%) ή τα κρατούν για διακοπές (11%) κ.ά.

Γίνετε ξενοδόχος online

H TravelStaytion σε συνεργασία με το Moneyonline, δημιούργησε μία εύκολη στη χρήση πλατφόρμα, η οποία απευθύνεται τόσο σε όσους επιθυμούν είτε να νοικιάσουν το χώρο τους, όσο και σε όσους θέλουν να φιλοξενηθούν σε σπίτι σε ένα τους ταξίδι.

Ο καθένας μπορεί εύκολα να κάνει εγγραφή και να ξεκινήσει το ταξίδι με την Travelstaytion, η κοινότητα της οποίας μεγαλώνει καθημερινά.

Νέοι οικοδεσπότες καταχωρούν τα πολύ ενδιαφέροντα ακίνητα τους, ενώ ταυτόχρονα οι ταξιδιώτες ψάχνουν να ανακαλύψουν τον ιδανικό χώρο για την διαμονή τους.

Η διαδικασία

Η πληρωμή ολοκληρώνεται 24 ώρες μετά την άφιξη των επισκεπτών, σύμφωνα με τον τρόπο που ο ιδιοκτήτης του σπιτιού επιλέγει.

Εσύ επιλέγεις πότε και ποιους θα φιλοξενίσεις... Χρησιμοποίησε τον 'Πίνακα Ελέγχου' και ενημέρωσε τους ενδιαφερόμενους ταξιδιώτες.

Επίλεξε τους κατάλληλους για εσένα επισκέπτες. Οι προηγούμενοι οικοδεσπότες θα σε κατατοπίσουν με τις κριτικές τους.

Μεταφερθείτε τώρα στο site της TravelStayion