A- A+
Εκτέλεση εμβασμάτων στο εξωτερικό έως 10.000 ευρώ ακόμη και αυθημερόν για εισαγωγές
Στην επιτάχυνση των διαδικασιών έγκρισης των αιτημάτων για εισαγωγές έως 10.000 ευρώ έχουν προχωρήσει οι τράπεζες, προς διευκόλυνση των πελατών τους.

Στόχος είναι αιτήματα για εμβάσματα που δεν ξεπερνούν τις 10.000 ευρώ, και τα οποία αφορούν την πλειονότητα των πελατών τους, να εκτελούνται άμεσα, με τις ελάχιστες δυνατές γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Ταχύτητα εκτέλεσης

Προς την κατεύθυνση αυτή συμβάλει και η τελευταία απόφαση χαλάρωσης των capital controls, η οποία δίνει τη δυνατότητα εξέτασης αιτημάτων για εμβάσματα ύψους έως 5.000 ευρώ, απευθείας από το δίκτυο των καταστημάτων.

Οι τράπεζες πάντως δεν περίμεναν αυτήν την απόφαση για να επιταχύνουν τις διαδικασίες.

Εδώ και αρκετές εβδομάδες η Eurobank για εισαγωγές έως 10.000 ευρώ ολοκληρώνει την αποστολή του εμβάσματος εντός 2 εργάσιμων ημερών, ενώ η Τράπεζα Πειραιώς υπόσχεται πλέον αυθημερόν εκτέλεσή τους.

Τα δικαιολογητικά

Φυσικά, για να εκτελεστεί η συναλλαγή θα πρέπει ο επαγγελματίας ή η επιχείρηση να προσκομίσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Συγκεκριμένα, θα πρέπει να προσκομίζονται μεταξύ άλλων τα σχετικά τιμολόγια, τα οποία θα συνοδεύονται υποχρεωτικά από υπεύθυνη δήλωση στην οποία θα δηλώνεται πως τα έγγραφα είναι γνήσια και δεν έχουν προσκομισθεί σε άλλο πιστωτικό ίδρυμα.

Η συναλλαγή θα γίνεται με πίστωση λογαριασμού του αντισυμβαλλομένου και θα υπολογίζεται εντός του εβδομαδιαίου ορίου που ορίζεται από την Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών για το κάθε πιστωτικό ίδρυμα.