A- A+
ΟΑΕΔ: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για 19.101 θέσεις 5μηνης απασχόλησης - Πώς θα γίνει η επιλογή
Ξεκίνησαν στις 26/8 οι αιτήσεις για το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ, που προβλέπει τη δημιουργία 19.102 θέσεων 5μηνης απασχόλησης στο Δημόσιο.

Οι άνεργοι που θα επιλεγούν, βάσει των μορίων που θα συγκεντρώσουν, θα τοποθετηθούν σε υπουργεία, περιφέρειες και αποκεντρωμένες διοικήσεις.

Δικαίωμα υποβολής αιτήσεων έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά στον ιστότοπο του ΟΑΕΔ έως τις 14 Σεπτεμβρίου 2015.

Πώς θα γίνει η επιλογή

Το σύστημα επιλογής βασίζεται στη μοριοδότηση των συγκεκριμένων κριτήριων με αντικειμενικό και διαφανή τρόπο με τη χρήση μηχανογραφικού λογισμικού του ΟΑΕΔ.

Οι ωφελούμενοι επιλέγονται και κατατάσσονται στον Πίνακα Κατάταξης Ανέργων με βάση τα παρακάτω επτά αντικειμενικά κριτήρια κατάταξης:

1. Το χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του ωφελούμενου με ανώτατο όριο τους 60 μήνες.

2. Το χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του /της συζύγου των ανέργων της πρώτης κατηγορίας, με ανώτατο όριο τους 60 μήνες.

3. Την αναπηρία ( του υποψήφιου ωφελούμενου) σε ποσοστό 50% και άνω.

4. Το ετήσιο εισόδημα, ατομικό ή οικογενειακό

5. Την ηλικία.

6. Τον αριθμό ανήλικων τέκνων.

7. Τον αριθμό εξαρτώμενων τέκνων ΑμεΑ ( ανηλίκων ή / και ενηλίκων) με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω.

Βάσει του σχεδιασμού ο οποίος ενδέχεται να πάει λίγο πίσω λόγω των πολιτικών εξελίξεων, όμως δεν προβλέπεται να αλλάξει καθώς έχει ήδη εγκριθεί, θα ακολουθήσουν συνολικά 10 προγράμματα και δράσεις με στόχο τη συμμετοχή 110.000 ανέργων.