A- A+
Και μία καλή είδηση - Ακυρώθηκε η Σύνοδος των 28 - Νέο Eurogroup τη Δευτέρα
Την ακύρωση της Συνόδου Κορυφής των 28 της ΕΕ ανακοίνωσε την Κυριακή το πρωί ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλτ Τουσκ.

Αναμφίβολα πρόκειται για μία θετική εξέλιξη, καθώς εάν φτάναμε σε αυτή τη Σύνοδο το θέμα της συζήτησης θα ήταν η έξοδος της Ελλάδος από το ευρώ και η παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας.

Όπως ανακοίνωσε μέσω twitter ο κ. Τουσκ, «αναβλήθηκε η Σύνοδος Κορυφής των 28. Κανονικά στις 17:00 η Σύνοδος της Ευρωζώνης όπου θα συζητηθεί το θέμα της Ελλάδας».

Νέο Eurogroup

Για τις 12 το μεσημέρι της Κυριακής είναι προγραμματισμένο νέο Eurogroup στις Βρυξέλλες, για τη συνέχιση της συζήτησης επί της ελληνικής πρότασης.

Εντός του Συμβουλίου έχει δημιουργηθεί ένα ισχυρό μπλοκ από τις χώρες του Βορρά, Γερμανία, Ολλανδία, Φινλανδία, που ζητούν επιπλέον εγγυήσεις για την εφαρμογή της συμφωνίας.

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, εάν υπάρξει αίσιο τέλος, θα πραγματοποιηθεί και νέο Eurogroup τη Δευτέρα για την επικύρωση της συμφωνίας.

Με τον τρόπο αυτό θα έχει προηγηθεί η Σύνοδος Κορυφής των χωρών - μελών της Ευρωζώνης, η οποία θα δώσει την πολιτική έγκριση για το deal με την Ελλάδα.