A- A+
Νέο Eurogroup την Τετάρτη - Πήγαν χωρίς πρόταση οι Έλληνες - Αίτημα για δάνειο από ESM
Ένα νέο αίτημα χρηματοδότησης προς το Ευρωπαϊκό Ταμείο Διασώσεων (ESM) αναμένει το Eurogroup, ώστε να ξεκινήσουν εκ νέου οι διαπραγματεύσεις με την ελληνική πλευρά.

Όπως δήλωσε μετά το πέρας του Eurogroup της Τρίτης ο επικεφαλής του Γερούν Ντάιζεμπλουμ, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη νέα τηλεδιάσκεψη, ώστε η ελληνική αντιπροσωπεία να έχει προηγουμένως καταθέσει ένα νέο αίτημα.

«Υπάρχει μεγάλη χρονική πίεση. Το ξέρουμε εμείς και οι συνάδελφοι γιατί είναι δύσκολη η κατάσταση στην Ελλάδα όσο μιλάμε», σημείωσε ο κ. Ντάιζελμπλουμ.

Νέα επιστολή

Και πρόσθεσε πως το Eurogroup περιμένει νέα ελληνική επιστολή με ξεκάθαρες προτάσεις.

«Θέλω να πιστεύω ότι οι Ελληνες αύριο θα μας στείλουν τη νέα επιστολή για να αρχίσουμε να δουλεύουμε» υπογράμμισε.

Πάντως ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να υπάρξει χρηματοδότησης της Ελλάδας χωρίς να μπει η χώρα σε νέο πρόγραμμα, έστω και βραχυπρόθεσμο.

Μέρκελ: Θα ακούσουμε τον Τσίπρα

Εισερχόμενη στη Σύνοδο Κορυφής που είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη, η γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ σημείωσε ότι «χωρίς αλληλεγγύη και τροποποιήσεις, δεν θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε».

Όπως είπε, μας έχουν απομείνει πλέον ελάχιστες ημέρες όχι εβδομάδες. Και πρόσθεσε πως «θα ακούσουμε τι έχει να μας πει ο Έλληνας πρωθυπουργός».

Σημείωσε δε πως «σήμερα θα συζητήσουμε πώς θα πρέπει να συνεχίσουμε», καθώς ακόμη «δεν υπάρχουν οι βάσεις για να ξεκινήσουμε διαπραγματεύσεις».