A- A+
Grexit το βασικό σενάριο των ξένων οίκων μετά το όχι στο δημοψήφισμα
Την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ μετά το όχι στο δημοψήφισμα «βλέπουν» ως το πλέον πιθανό σενάριο οι ξένοι οίκοι μετά το όχι στο δημοψήφισμα.

Οι αναλύσεις από την Κυριακή το βράδυ όλων των αναλυτών είναι ενδεικτικές των προσδοκιών που προκάλεσε το δημοψήφισμα για την ελληνική οικονομία.

Η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ αποτελεί το βασικό σενάριο της JP Morgan, σημειώνοντας ότι για τη συνέχεια είναι σημαντικό ποιες αντιδράσεις θα υπάρχουν εντός και εκτός Ελλάδος.

Ο επικεφαλής οικονομολόγος της Unicredit εκτίμησε πως το δημοψήφισμα δεν θα επηρεάσει σημαντικά τις χρηματοοικονομικές αγορές.

Η προσοχή του είναι στραμμένη στο αν θα υπάρξει μια νέα ελληνική κυβέρνηση όπως επίσης στο αν η Αθήνα αποπληρώσει τη δόση προς την ΕΚΤ, στις 20 Ιουλίου.

Το όχι στο δημοψήφισμα θα αυξήσει την πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη προβλέπει αναλυτής της Goldman Sachs.

O επικεφαλής οικονομολόγος της Berenberg Holger Schmieding τόνισε πως ο... αυτόματος πιλότος της χώρας δεν έχει πορεία προς την έξοδο από το ευρώ. Ωστόσο το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος καθιστά δυσκολότερη την παραμονή στο ευρώ, συμπληρώνει.

Από την πλευρά του αναλυτής της Pioneer Investments, τονίζει ότι η συμμετοχή της Ελλάδας στην ευρωζώνη βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού, ενώ εκτιμά πως η μεταβλητότητα στις αγορές θα διατηρηθεί.

Η αβεβαιότητα για μια νέα συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και δανειστών θα συνεχιστεί εκτίμησε fund manager της Henderson Global Investors.

Η Philippa Malmgren, της εταιρείας συμβούλων DRPM εκτίμησε πως η χώρα θα εγκαταλείψει το ευρώ. Νομίζω ότι το όχι είναι και το τέλος, ανέφερε χαρακτηριστικά στο CNBC.