A- A+
Reuters: Ο Τσίπρας πιστεύει στη συμφωνία παρ΄ ότι διαφωνεί σε όλα με την τρόικα
Αισιόδοξος ότι τελικά θα υπάρξει συμφωνία έως τα τέλη Απριλίου εμφανίζεται ο πρωθυπουργός παρά τις διαφωνίες και την κακοφωνία των τελευταίων ημερών.

Σε δήλωσή του στο Reuters παραδέχεται ότι υπάρχουν μεγάλες διαφωνίες σε εργασιακά, ασφαλιστικό, ΦΠΑ και ιδιωτικοποιήσεις και σημειώνει ότι αυτό δεν οφείλεται σε αδυναμία σε τεχνικό επίπεδο αλλά σε πολιτική διαφωνία.

Ο ίδιος διευκρίνισε πως οι διαφορές δεν αφορούν αδυναμίες σε τεχνικό επίπεδο, αλλά είναι αποτέλεσμα πολιτικών διαφωνιών.

Αμοιβαία λύση

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, η ελληνική κυβέρνηση εργάζεται σκληρά σε όλα τα επιμέρους πεδία διαπραγμάτευσης, τόσο στις Βρυξέλλες όσο και στην Αθήνα, προκειμένου να βρεθεί μια αμοιβαία επωφελής λύση, ένας έντιμος συμβιβασμός με τους εταίρους μας.

«Ένας συμβιβασμός που θα σέβεται τόσο την πρόσφατη λαϊκή εντολή όσο όμως και το πλαίσιο λειτουργίας της ευρωζώνης» τονίζει ο κ. Τσίπρας.

Και κατταλήγει υπογραμμίζοντας πως «τα σημεία σύγκλισης και επαφής των δύο πλευρών είναι ήδη πάρα πολλά και συγκροτούν το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα κινηθεί η συμφωνία μας».