A- A+
Πλησιάζει το 24% η απόδοση του 3ετούς ομολόγου του ελληνικού δημοσίου - Ρίσκο για Graccident
Με ρευστοποιήσεις ελληνικών ομολόγων υποδέχθηκαν οι αγορές τη νέα λίστα μέτρων του ΥΠΟΙΚ Γιάνη Βαρουφάκη, στέλνοντας στα ύψη τις αποδόσεις των κρατικών τίτλων.

Την Πέμπτη η απόδοση του 3ετούς ομολόγου βρισκόταν μία ανάσα από το 24%, του 10ετούς τίτλου διαμορφώνονταν στο 11,86% και του 5ετούς στο 17,7%, όλες με σημαντική άνοδο.

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις αναφορικά με τη νέα προσπάθεια Βαρουφάκη να κλείσει μία συμφωνία, η Barclays σημειώνει πως η ελληνική λίστα αν και κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, χρίζει αναθεώρησης.

Οι κίνδυνοι για Ελλάδα

«Εξακολουθούμε να πιστεύουμε πως υπάρχει υψηλός κίνδυνος η Ελλάδα να χρειαστεί να επιβάλλει μια μορφή κεφαλαιακών ελέγχων» σημειώνει η βρετανική τράπεζα.

Παράλληλα, δεν αποκλείει εντελώς την πιθανότητα ενός ατυχήματος που θα ωθούσε την χώρα εκτός της ζώνης του ενιαίου νομίσματος παρά τις περί αντιθέτου διαβεβαιώσεις της ελληνικής κυβέρνησης, σχολιάζει η αγγλική τράπεζα.

Την ίδια ώρα πάντως που οι ελληνικές αποδόσεις έχουν εκτοξευτεί στα ύψη για μία ακόμη φορά, στην υπόλοιπη ευρωζώνη, η απόδοση των ομολόγων Ιρλανδίας, Πορτογαλίας, Ισπανίας και Ιταλίας διαμορφώνονται στο 0,76%, 1,71%, 1,24% και 1,24%, αντίστοιχα.