A- A+
Κραχ στο χρηματιστήριο υπό το φόβο πρόωρων εκλογών - Σταύρος Δήμας για Πρόεδρος
Τη μεγαλύτερη ποσοστιαία πτώση από το 1987 σημείωσε την Τρίτη το ελληνικό χρηματιστήριο, μετά τις ανακοινώσεις τη Δευτέρα για επίσπευση της Προεδρικής εκλογής.

Ο γενικός δείκτης στο Χρηματιστήριο της Αθήνας έκλεισε με πτώση 12,78%, που αποτελεί τη μεγαλύτερη ποσοστιαία ημερήσια πτώση των τελευταίων 27 ετών.

Νωρίτερα, ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ανακοίνωσε και επίσημα τον υποψήφιο που προτείνει η κυβέρνηση για την Προεδρία της Δημοκρατίας, τον Σταύρο Δήμα.

Στη δήλωσή του ο κ. Σαμαράς σημείωσε ότι «η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας είχε μετατραπεί το τελευταίο διάστημα σε πρόσχημα εκβιασμού πρόωρων εκλογών».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «ενώ οικονομικά είχαμε σταθεροποιηθεί και είχαμε μπει επιτέλους στην ανάκαμψη, δημιουργήθηκαν και πάλι σύννεφα πολιτικής αστάθειας μέσα στην Ελλάδα και πολιτικής αβεβαιότητας για την Ελλάδα στο εξωτερικό.

Όπως όφειλε να κάνει, η κυβέρνησή μας αποφάσισε να απομακρύνει αυτή την αβεβαιότητα και να αποκαταστήσει πλήρως την πολιτική σταθερότητα, επισπεύδοντας την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας!».