A- A+
Σκωτία: «Φουλάρουν» τα ΑΤΜ υπό το φόβο ενός bank run ενόψει του δημοψηφίσματος
Μεταφορές χαρτονομισμάτων στα τράπεζες στη Σκωτία, υπό το φόβο ενός bankrun εάν στο επερχόμενο δημοψήφισμα επικρατήσει η ...ανεξαρτησία της χώρας έγιναν τις προηγούμενες ημέρες.

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Independent», βρετανικές τράπεζες με άκρα μυστικότητα έχουν μεταφέρει εκατομμύρια χαρτονομίσματα στα βόρεια της χώρας.

Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται πως πρόκειται για μια προσπάθεια να καλύψουν πιθανή ζήτηση από τους Σκοτσέζους σε περίπτωση που το δημοψήφισμα της Πέμπτης βγάλει ανεξαρτησία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Independent η κίνηση έχει στόχο να εξασφαλιστεί ότι τα ATMs δεν θα ξεμείνουν από μετρητά την Παρασκευή αν προκύψει «πανικός».

Εχουν υπάρξει ορισμένες εκτιμήσεις ότι πολλοί μπορεί να επιλέξουν να μεταφέρουν τα χρήματά τους σε αγγλικές τράπεζες αν το «ναι» επικρατήσει.

Πάντως, στο ίδιο δημοσίευμα τραπεζίτες δηλώνουν πως ακόμα δεν υπάρχουν σημάδια πανικού και αναλήψεων από τα ΑΤΜ, σημειώνοντας ότι η Τράπεζα της Αγγλίας έχει δεσμευτεί να στηρίξει για τουλάχιστον 18 μήνες τις τράπεζες, ακόμα και αν το δημοψήφισμα δείξει ότι οι Σκωτσέζοι είναι υπέρ της απόσχισης.