A- A+
Τράπεζες κατάσχεσαν ...κατά λάθος το κοινωνικό μέρισμα - Επιστρέφεται άμεσα στους δικαιούχους
Σε ...κατά λάθος κατάσχεση του κοινωνικού μερίσματος που καταβλήθηκε την Παρασκευή το πρωί στους δικαιούχους προχώρησαν οι τράπεζες σε περιπτώσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών. Άμεση επιστροφή των ποσών.

Ο λόγος γίνεται για δανειολήπτες που εμφανίζουν καθυστερήσεις στην αποπληρωμή των οφειλών τους, οι οποίοι είναι και δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, και εφόσον ο λογαριασμός στον οποίο έγινε η κατάθεση του βοηθήματος δεν είχε δηλωθεί ως ακατάσχετος, οι τράπεζες προχώρησαν στην κατάσχεσή του για εξόφληση του δανείου.

«Έγινε λάθος»

Μόλις το θέμα έγινε γνωστό, οι τράπεζες έσπευσαν να διορθώσουν το λάθος τους, επιστρέφοντας στους καταθέτες τα χρήματα που κατάσχεσαν χωρίς να χρειαστεί κάποια ενέργεια από τους τελευταίους.

Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε και η Εθνική Τράπεζα. Σε αυτήν αναφέρεται ότι σε εφαρμογή του Νόμου το κοινωνικό μέρισμα δεν κατάσχεται, ούτε συμψηφίζεται με οφειλές και κατά συνέπεια πιστώνεται κανονικά στους λογαριασμούς των δικαιούχων.

«Σε περίπτωση που εκ λάθους ή αβλεψίας έγινε παρακράτηση ή συμψηφισμός, αποδεσμεύεται άμεσα και αποδίδεται στο δικαιούχο» τονίζει η Εθνική Τράπεζα.