A- A+
Επένδυση σε stock options μέσω της Saxo Bank
Πρόσβαση στα 200 πιο εμπορεύσιμα Stock Options των ΗΠΑ, της Ευρώπης και της Ασίας παρέχει πλέον στους Έλληνες επενδυτές η πλατφόρμα της Saxo Bank. Οι ευκαιρίες για κέρδη.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η Saxo Bank αναβαθμίζει ακόμη περισσότερο την πλατφόρμα συναλλαγών της, εντάσσοντας Stock Options (Δικαιώματα Προαίρεσης Μετοχών).

Με την προσθήκη αυτή, οι πελάτες της Saxo Bank μπορούν να ενοποιήσουν τα επενδυτικά χαρτοφυλάκιά τους, πραγματοποιώντας συναλλαγές σε διαφορετικά προϊόντα, μέσα από ένα μόνο λογαριασμό, καθώς και να αξιοποιούν το περιθώριο ασφάλισης σε διαφορετικές κατηγορίες προϊόντων της Τράπεζας.

Οι συναλλαγές

Οι συναλλαγές σε Stock Options μέσω της Saxo Bank θα πραγματοποιούνται χωρίς να υπάρχουν ελάχιστες χρεώσεις ή κόστη διακράτησης, ενώ οι πελάτες έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν μετοχές και ομόλογα ως εγγύηση, καθώς και να εξασκούν τα Stock Options μέσω διαδικτύου.

Όπως ισχύει και για τα υπόλοιπα προϊόντα της, η Saxo Bank προσφέρει και σε αυτή την περίπτωση εξυπηρέτηση και υποστήριξη σε πολλές γλώσσες, μεταξύ των οποίων και η ελληνική.

Με την ένταξη Stock Options, η Saxo Bank ανταποκρίνεται στην αυξανόμενη ζήτηση για το προϊόν, τόσο από θεσμικούς όσο και από ιδιώτες επενδυτές. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2013 ο αριθμός συναλλαγών σε χρηματιστηριακά παράγωγα προϊόντα (Exchange-Traded Derivatives) αυξήθηκε κατά 6,4%.

Μεταβλητότητα και αποδόσεις

Επιπλέον, η πρόσφατη μεταβλητότητα της αγοράς προσέφερε ελκυστικές ευκαιρίες επένδυσης σε Stock Options, ενώ οι επενδυτές εξοικειώνονται διαρκώς με τα εργαλεία μέσω των οποίων μπορούν να αντισταθμίσουν τον κίνδυνο από έκθεση σε προϊόντα όπως οι μετοχές ή να διασφαλίσουν τα κέρδη τους.

Σε αυτό το στάδιο, η Saxo Bank προσφέρει άμεση πρόσβαση στα 200 πιο εμπορεύσιμα Stock Options των ΗΠΑ, της Ευρώπης και της Ασίας.

Πιο συγκεκριμένα, περιλαμβάνονται τα 50 κορυφαία Stock Options και Exchange-Τraded Fund Options (Δικαιώματα Προαίρεσης Διαπραγματεύσιμων Αμοιβαίων Κεφαλαίων) των ΗΠΑ, τα 100 κορυφαία Stock Options της Ευρώπης, τα 20 κορυφαία Stock Options του Χονγκ Κονγκ και τα 30 κορυφαία Stock Options της Αυστραλίας.

Μέχρι το τέλος του έτους, η SaxoBank αναμένεται να αυξήσει τον αριθμό, ώστε να συμπεριλάβει συνολικά 350 StockOptions.