A- A+
Eurobank: Επιταχύνονται οι μειώσεις επιτοκίων στις προθεσμιακές μετά την αύξηση κεφαλαίου
Σε νέα προς τα κάτω αναπροσαρμογή των επιτοκίων της στις προθεσμιακές καταθέσεις, τη δεύτερη το τελευταίο 15νθήμερο, προχώρησε η Eurobank, μετά την επιτυχημένη αύξηση κεφαλαίου.

Πρόκειται για μία στρατηγική που περιγράφεται σαφώς στο ενημερωτικό της δελτίο της κεφαλαιακής ενίσχυσης των 2,86 δισ. ευρώ που ολοκληρώθηκε με επιτυχία την περασμένη εβδομάδα.

Σύμφωνα με αυτήν, το μέσο κόστος άντλησης ρευστότητας από τους καταθέτες θα πρέπει να μειωθεί κατά 180 μονάδες βάσης.

Στο πλαίσιο αυτό, η διοίκηση της τράπεζας έθεσε σε εφαρμογή από τη Δευτέρα 5 Μαΐου το νέο δελτίο στους λογαριασμούς προθεσμίας, το οποίο περιλαμβάνει περικοπές έως και 35 μονάδων βάσης στα επιτόκια προθεσμίας της Eurobank και του Νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Όλα τα προϊόντα

Η τράπεζα προσφέρει μία πλούσια γκάμα προθεσμιακών καταθέσεων, προσυμφωνημένης διάρκειας από 3 έως και 12 μήνες, που παρέχουν διάφορες ευελιξίες.

Για παράδειγμα, υπάρχει η δυνατότητα πρόωρης ανάληψης χωρίς καμία ποινή, καθώς και επιπρόσθετων καταθέσεων κατά τη διάρκεια ζωής του προϊόντος.

Οι τόκοι καταβάλλονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, πχ. κάθε μήνα, ενώ τα επιτόκια στην πλειονότητα των προϊόντων αυξάνονται όσο περνούν οι περίοδοι εκτοκισμού.

Μπορείτε να βρείτε την ακριβή απόδοση για τα χρήματά σας με το εργαλείο σύγκρισης προθεσμιακών καταθέσεων του Moneyonline.gr.