A- A+
Αμετάβλητο στο 2,80% το μέσο επιτόκιο των νέων προθεσμιακών το Φεβρουάριο
Αμετάβλητο για δεύτερο συνεχή μήνα παρέμεινε το μέσο επιτόκιο των νέων προθεσμιακών καταθέσεων το Φεβρουάριο, διαμορφούμενο για τέταρτο συνεχή μήνα στα επίπεδα του 2,80% - 2,83%.

Αναλυτικότερα, το Φεβρουάριο η μέση απόδοση των νέων προθεσμιακών καταθέσεων με διάρκεια έως 1 έτος που συνάφθηκαν από τους αποταμιευτές διαμορφώθηκε στο 2,80%, ακριβώς στα ίδια επίπεδα σε σχέση με τον αμέσως προηγούμενο μήνα.

Πρόκειται για μία εξέλιξη που επιβεβαιώνει τα δημοσιεύματα που έχουν κατ΄ επανάληψη αναρτηθεί στο Moneyonline.gr τους τελευταίους μήνες, περί στασιμότητας των επιτοκίων από τον περασμένο Νοέμβριο.

Λήξη καταθέσεων

Από την άλλη πλευρά, το μέσο επιτόκιο στα υφιστάμενα υπόλοιπα των καταθέσεων από νοικοκυριά με συμφωνημένη διάρκεια έως 2 έτη παρουσίασε πτώση κατά 9 μονάδες βάσης και διαμορφώθηκε στο 3,00%.

Η μείωση αυτή είναι αποτέλεσμα κυρίως της λήξης παλαιότερων προθεσμιακών καταθέσεων που είχαν συναφθεί με υψηλότερα επιτόκια και ανανεώνονται με χαμηλότερες αποδόσεις.

Εξάλλου, το Φεβρουάριο τα μέσα επιτόκια των καταθέσεων μιας ημέρας (Ταμιευτηρίου, τρεχούμενοι λογαριασμοί) από νοικοκυριά και από επιχειρήσεις παρέμειναν ουσιαστικά αμετάβλητα στα ιστορικά χαμηλά του 0,33% και 0,35% αντίστοιχα.

Μπορείτε να βρείτε τις καλύτερες προθεσμιακές με το εργαλείο σύγκρισης επιτοκίων του Moneyonline.gr