A- A+
Πράσινο φως για τη συγχώνευση Eurobank - ΤΤ - Τι ισχύει με την προστασία των καταθέσεων
Εγκρίθηκε από την Επιτροπή Ανταγωνισμού η απόκτηση του Νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου από τη Eurobank, ανοίγοντας το δρόμο για την απορρόφησή του από το συστημικό όμιλο. Το σχέδιο.

Όπως ανακοινώθηκε, η Ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού έκρινε ότι η εν λόγω συγκέντρωση που αναφέρεται, πρωτίστως, στον τομέα των τραπεζικών εργασιών, «δεν προκαλεί σοβαρές αμφιβολίες ως προς το συμβατό αυτής με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού στις επιμέρους αγορές στις οποίες αφορά».

Σημειώνεται ότι η Επιτροπή είχε ήδη επιτρέψει, από τον Ιούλιο την κατά παρέκκλιση πραγματοποίηση της συγκέντρωσης, πριν την έκδοση της τελικής απόφασης.

Το σχέδιο ενοποίησης

Η διοίκηση της Eurobank έχει αποφασίσει τη λειτουργική απορρόφηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, με διατήρηση ωστόσο ανεξάρτητου δικτύου καταστημάτων.

Βέβαια, θα υπάρχει κοινό πληροφοριακό σύστημα και κοινά προϊόντα, τα οποία θα διατίθενται από το δίκτυο και των δύο τραπεζών.

Η νομική συγχώνευση των δύο τραπεζών αναμένεται να ολοκληρωθεί τους πρώτους μήνες του 2014 και η λειτουργική ενοποίηση μέχρι και τα μέσα του έτους.

Η προστασία των καταθέσεων

Μετά τη νομική συγχώνευση θα παύσει η άδεια λειτουργίας του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, το οποίο θα ενσωματωθεί στη Eurobank.

Ως εκ τούτου η προστασία των 100.000 ευρώ που παρέχει στους καταθέτες η ελληνική νομοθεσία θα ισχύει για το σύνολο των αποταμιεύσεων στον ενιαίο όμιλο.

Για παράδειγμα, εάν κάποιος διατηρεί 100.000 ευρώ σε λογαριασμό της Eurobank και 50.000 ευρώ σε προϊόν του ΤΤ για το Ταμείο Εγγυοδοσίας θα θεωρείται ότι διατηρεί 150.000 ευρώ στον όμιλο της Eurobank.