A- A+
Επιτόκια προθεσμίας: Κάτω του 3% μετά από 42 μήνες
Νέα πτώση κατέγραψαν τον Οκτώβριο τα επιτόκια των προθεσμιακών καταθέσεων, υποχωρώντας για πρώτη φορά από τον Απρίλιο του 2010 κάτω από τα επίπεδα του 3%. Πού διαμορφώνονται οι αποδόσεις.

Τα επίσημα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος επιβεβαιώνουν τα ρεπορτάζ του Moneyonline.gr για τις μειώσεις που εφαρμόζονται στις αποδόσεις των προθεσμιακών λογαριασμών μετά την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης.

Ειδικότερα, τον Οκτώβριο το μέσο επιτόκιο των νέων προθεσμιακών καταθέσεων υποχώρησε κατά 13 μονάδες βάσης στο 2,97%.

Τελευταία φορά που βρέθηκε σε αυτά τα επίπεδα ήταν τον Απρίλιο του 2010, ένα μήνα πριν την υπογραφή του μνημονίου από την τότε κυβέρνηση.

Ο Οκτώβριος ήταν ο ενδέκατος συνεχόμενος μήνες που οι αποδόσεις κινήθηκαν πτωτικά. Και έπεται συνέχεια.

Νέες περικοπές

Όπω ς έχουμε ήδη επισημάνει, το Νοέμβριο σχεδόν όλες οι τράπεζες προχώρησαν σε περικοπές στα επιτόκια των καταθέσεων, οι οποίες σε ορισμένες περιπτώσεις έφτασαν ακόμη και τις 80 μονάδες βάσης.

Πλέον, για την εξασφάλιση μίας απόδοσης άνω του 3% απαιτούνται τουλάχιστον 100.000 ευρώ και αυτό όχι για διάρκεια μεγαλύτερη των τριών μηνών.

Από εκεί και πέρα για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα τα επιτόκια πέφτουν κατακόρυφα, μην ξεπερνώντας το 3% με βάση τα επίσημα δελτία της συντηπτικής πλειονότητας των τραπεζών, για οποιοδήποτε ποσό.

Σύγκριση επιτοκίων

Μπορείτε να βρείτε την ακριβή απόδοση για τα χρήματά σας με το εργαλείο αναζήτησης προθεσμιακών καταθέσεων του Moneyonline.gr.