A- A+
Visa: Ηλεκτρονικό πορτοφόλι για ασφαλείς online αγορές
Μία νέα πανευρωπαϊκή υπηρεσία ψηφιακού πορτοφολιού λάνσαρε η Visa με στόχο να κάνει πιο γρήγορη και πιο ασφαλή κάθε online συναλλαγή, από όποια συσκευή και αν αυτή πραγματοποιείται.

Ο λόγος γίνεται για το V.me της Visa, που είναι πλέον διαθέσιμο στη Μεγάλη Βρετανία, τη Γαλλία, την Ισπανία και την Πολωνία.

Το V.me κάνει τις online αγορές πιο εύκολες και ασφαλείς καταργώντας την ανάγκη εισαγωγής του αριθμού της κάρτας, της ημερομηνίας λήξης και άλλων προσωπικών στοιχείων κάθε φορά που οι καταναλωτές πραγματοποιούν μια online συναλλαγή.

Εχει σχεδιαστεί αφενός για να αυξήσει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών στις online αγορές και αφετέρου για να μειώσει το ποσοστό των αγορών που δεν ολοκληρώνονται στην φάση του checkout.

Το ψηφιακό πορτοφόλι V.me της Visa είναι προσβάσιμο μέσω του internet browser σε PC, laptop, tablet και smartphone.

Πού διατίθεται

Η υπηρεσία θα γίνει διαθέσιμη μέσω των μελών της Visa Europe και οι καταναλωτές θα μπορούν να ‘φορτώσουν’ οποιαδήποτε κάρτα από οποιοδήποτε κύριο σύστημα πληρωμών.

Προς παρόν, η Nationwide Building Society στη Βρετανία, οι BPCE και LCL στη Γαλλία και σε πιλοτική φάση η ING Bank Slaski την Πολωνία, μαζί με άλλα πιλοτικά προγράμματα στην Ισπανία, συμμετέχουν στην πρώτη φάση πανευρωπαϊκού λανσαρίσματος της υπηρεσίας.

Άλλες σημαντικές εκδότριες εταιρείες αναμένεται να ακολουθήσουν σύντομα και στις τέσσερεις αυτές αγορές, σηματοδοτώντας ένα σημαντικό σταθμό στη διάθεση της συγκεκριμένης υπηρεσίας.

Τα επόμενα σχέδια

Μέχρι τον Ιανουάριο του 2014, 4.000 έμποροι θα δέχονται πληρωμές μέσω του V.me της Visa ως αποτέλεσμα των στρατηγικών συνεργασιών με βασικούς παρόχους υπηρεσιών στον τομέα των πληρωμών, όπως η WorldPay στη Μεγάλη Βρετανία και οι Be2Bill (Rentabiliweb), Lyra Networks, Monext, Paybox (Point), System Pay και Worldline (Atos subsidiary in e-payment services) στη Γαλλία.

Το πιλοτικό πρόγραμμα V.me της Visa στη Ιρλανδία θα ξεκινήσει στις αρχές του 2014 και σύντομα θα ανακοινωθούν κι άλλες χώρες που θα ακολουθήσουν.

Οι πελάτες σε κάθε χώρα θα μπορούν να χρησιμοποιούν το πορτοφόλι τους σε κάθε Ευρωπαϊκό κατάστημα που δέχεται V.me της Visa.