A- A+
Οι καλύτερες ετήσιες προθεσμίες - Επιτόκια έως 3,40%
Περιορισμένες είναι πλέον οι δυνατότητες εξασφάλισης μίας υψηλότερης του 3% απόδοσης για διάρκεια 12 μηνών, μετά τον τελευταίο γύρο αναπροσαρμογών στις προθεσμιακές καταθέσεις.

Όπως προκύπτει από τη βάση δεδομένων του Moneyonline.gr, η πλειονότητα των προγραμμάτων προσφέρει επιτόκια που δεν ξεπερνούν το 3%, ακόμη και για πολύ υψηλά ποσά κατάθεσης.

Πλέον η καμπύλη των επιτοκίων είναι αρνητική: Τα καλύτερα προϊόντα προσφέρονται για διάρκεια 3 ή 6 μηνών ανάλογα με την πολιτική της κάθε τράπεζας και όσο αυξάνεται ο χρόνος ωρίμανσης της κατάθεσης, τόσο υποχωρούν και οι αποδόσεις.

Η εξέλιξη αυτή είναι αποτέλεσμα των εκτιμήσεων της τραπεζικής αγοράς για περαιτέρω πτώση των επιτοκίων τους επόμενους μήνες.

Τα καλύτερα προϊόντα

Με δεδομένο ότι η συντριπτική πλειονότητα των προϊόντων διάρκειας άνω των 12 μηνών έχει καταργηθεί, οι καταθέτες εφόσον θέλουν να κλειδώσουν ένα αξιοπρεπές επιτόκιο για όσο το δυνατό μεγαλύτερο διάστημα, θα πρέπει να στραφούν στα ετήσια προγράμματα.

Εκεί τα επιτόκια στην καλύτερη περίπτωση φτάνουν έως και το 3,40%. Ειδικότερα, από το εργαλείο σύγκρισης προθεσμιακών καταθέσεων του Moneyonline.gr προκύπτουν τα ακόλουθα TOP 10, ανάλογα με το ποσό της αποταμίευσης:

(Εάν θέλετε να συγκρίνετε τα επιτόκια για διαφορετικά ποσά πατήστε ΕΔΩ)

  • 20.000 ευρώ

  • 50.000 ευρώ

  • 100.000 ευρώ

  • 150.000 ευρώ

  • 200.000 ευρώ