A- A+
Eurobank: Αμοιβαίο που επενδύει σε ακίνητα των ΗΠΑ
Ενα νέο Αμοιβαίο Κεφάλαιο fund of funds που επενδύει στην αγορά ακινήτων των ΗΠΑ προσφέρει στην ελληνική αγορά η Eurobank EFG.

Πρόκειται για το Eurobank EFG (LF) Fund of Funds-Real Estate, μέσω του οποίου ο επενδυτής αποκτά εύκολη πρόσβαση στη συγκεκριμένη αγορά και προοπτική υπεραξιών με ταυτόχρονη διασπορά του επενδυτικού κινδύνου σε βάθος χρόνου.

Με αφορμή την έναρξη διάθεσής του, η Eurobank EFG Α.Ε.Δ.Α.Κ. διοργάνωσε στις αρχές Ιουλίου, εκδήλωση την οποία παρακολούθησαν στελέχη που δραστηριοποιούνται στους τομείς Private Banking και Personal Banking με θέμα «Why Real Estate – The Prospects of the U.S. Market» με ομιλητές τον κ. Jack Foster, Head of Real Estate Advisors της Franklin Templeton Real Estate και τον κ. Indraneel Karlekar PhD, Senior Vice President, Head of Global Research and Strategy της ING Clarion Real Estate Securities.

Η πρόσφατη κρίση στη συγκεκριμένη αγορά κλείνει ήδη δύο χρόνια, με τις εταιρείες της ακίνητης περιουσίας να έχουν αντλήσει κεφάλαια ύψους 80 δις δολ μέσω αυξήσεων μετοχικού κεφαλαίου, με σκοπό τη διοχέτευσή τους στην αγορά ακινήτων. Η εν λόγω προοπτική ενισχύει την εκτίμησή του ότι η άνοδος βρίσκεται προ των πυλών.

Γιατί θα ανέβουν οι τιμές

Αναμένεται ότι η συγκεκριμένη αγορά θα ενισχυθεί περαιτέρω χάρη στο πρόγραμμα ανάπτυξης που πρόκειται να εφαρμόσει η κυβέρνηση Obama. Ο κ. Indraneel Karlekar PhD έδωσε έμφαση μεταξύ άλλων στην κυκλικότητα που παρουσιάζει η αγορά των ακινήτων και πώς αυτή συνδέεται με τα μακροοικονομικά μεγέθη της παγκόσμιας οικονομίας. Επεσήμανε ότι έχει αποδειχθεί ιστορικά πως η πτώση δεν έχει ξεπεράσει ποτέ σε διάρκεια τα δύο έτη.

Ας σημειωθεί ότι και οι δύο ομιλητές αναφέρθηκαν με έμφαση στην προστιθεμένη αξία που προσδίδει σε ένα διευρυμένο χαρτοφυλάκιο η επένδυση στην αγορά ακινήτων των ΗΠΑ, πρακτική που ευνοεί τη συνολική απόδοση του χαρτοφυλακίου, καθώς η επένδυση σε ακίνητα εμφανίζει χαμηλή συσχέτιση με τις βασικές κατηγορίες επενδύσεων, όπως είναι οι μετοχές και τα ομόλογα.

Ο κ. Jack Foster επεσήμανε ότι ιστορικά η αγορά των ακινήτων προσφέρει τις υψηλότερες προσδοκώμενες αποδόσεις, εκτιμώντας ότι η αγορά αυτή στις ΗΠΑ βρίσκεται σε ένα σημείο καμπής. Στη φάση αυτή οι εισηγμένες εταιρείες ακίνητης περιουσίας αποτελούν ευκαιρία επένδυσης, αφού προσφέρουν πλεονέκτημα ρευστότητας χωρίς το μειονέκτημα φορολόγησης.