A- A+
Παραίτηση Ν. Νανόπουλου από τη θέση του CEO της Eurobank - Όλη η επιστολή
Την παραίτησή του από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Eurobank, στην οποία βρίσκεται επί 17 συναπτά έτη, υπέβαλε ο Νίκος Νάνόπουλος με επιστολή στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας.

Ο κ. Νανόπουλος θα εξακολουθεί να ασκεί τα καθήκοντά του έως και την εκλογή του νέου δ.σ. της τράπεζας στις 27 Ιουνίου, οπότε είναι προγραμματισμένη η γενική συνέλευση των μετόχων της.

Στην επιστολή του ο εκφράζει τη βεβαιότητα ότι η Eurobank, αξιοποιώντας τα μοναδικά της προτερήματα και τις ικανότητες του προσωπικού της, θα μπορέσει, στις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται για το τραπεζικό μας σύστημα, να χτίσει μια νέα πορεία επιτυχιών και κατακτήσεων.

Υπενθυμίζεται ότι βασικός μέτοχος στην τράπεζα μετά την κάλυψη του 100% της αύξησης κεφαλαίου των 5,6 δισ. ευρώ είναι το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), που έχει τον τελευταίο λόγο για την εκλογή της νέας διοίκησης.

Η επιστολή του κ Νανόπουλου έχει ως εξής:

«Προς:

Κύριο Ευθύμιο Χριστοδούλου, πρόεδρο Διοικητικού Συμβουλίου, τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου

Αθήνα, 10 Ιουνίου 2013

Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε,

Αγαπητά Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου,

Εν όψει της λήξης της θητείας του Διοικητικού Συμβουλίου (Δ.Σ.) της Τράπεζας κατά την Τακτική Γενική Συνέλευση της 27ης Ιουνίου και σε συνέχεια πρόσφατης επιστολής μου στις 25 Μαΐου προς τον Πρόεδρο του Δ.Σ., θα ήθελα να επιβεβαιώσω την επιθυμία μου να μην είμαι υποψήφιος για τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Eurobank.

Υπενθυμίζω το γεγονός ότι έχω ήδη θέσει στη διάθεση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) την παραίτηση μου ως μέλος του Δ.Σ. και έχω δεσμευθεί να παραμείνω στη θέση μου μέχρι το τέλος Ιουνίου, όπως άλλωστε και όλα τα εκτελεστικά μέλη του Δ.Σ. Η Τράπεζα διαθέτει ικανότατα διοικητικά στελέχη σε όλα τα επίπεδα της ιεραρχίας, τα οποία θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν κατάλληλα στο πλαίσιο μιας διοικητικής αναδιάρθρωσης.

Στη νέα εποχή που διαμορφώνεται για την Eurobank και το τραπεζικό μας σύστημα, πιστεύω ότι ο νέος μέτοχος, το ΤΧΣ, θα πρέπει να έχει την ευχέρεια να πραγματοποιήσει τις διοικητικές αλλαγές που κρίνει σκόπιμες ώστε να εκπονήσει και να υλοποιήσει τη στρατηγική του. Αντίστοιχη στάση είχα υιοθετήσει και τον περασμένο Οκτώβριο, μετά τη Δημόσια Πρόταση της Εθνικής και την προοπτική συγχώνευσης των δύο τραπεζών.

Είχα την τύχη και το προνόμιο να υπηρετήσω την Eurobank από τα πρώτα της βήματα και για περισσότερο από 22 χρόνια και πρέπει επομένως, να θεωρείται αυτονόητη η πρόθεση μου να σταθώ δίπλα της, όπως πάντα, χωρίς όμως καθήκοντα ή αρμοδιότητες. Είμαι βέβαιος ότι η Eurobank, αξιοποιώντας τα μοναδικά της προτερήματα και τις ικανότητες του προσωπικού της, θα μπορέσει, στις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται για το τραπεζικό μας σύστημα, να χτίσει μια νέα πορεία επιτυχιών και κατακτήσεων».

Κοιν/ση: κ. Χρήστο Σκλαβούνη, Πρόεδρο Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας