A- A+
Eurobank: Πάνω από 1.800 διμερείς επιχειρηματικές συναντήσεις στο Go International στη Μόσχα
Με πάνω από 1.800 διμερείς επιχειρηματικές συναντήσεις ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 4η Επιχειρηματική Αποστολή στο πλαίσιο του Προγράμματος Go International, που πραγματοποιήθηκε το διήμερο 27 & 28 Μαΐου στη Μόσχα.

Οι συναντήσεις έγνιναν μεταξύ των περίπου 90 Ελληνικών επιχειρήσεων που συμμετείχαν και 230 Ρωσικών επιχειρήσεων από όλους τους κλάδους οικονομικής δραστηριότητας.

Το Go International διοργανώνεται από την Eurobank με τη συνεργασία των εξαγωγικών φορέων ΣΕΒΕ (Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος), ΠΣΕ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων), ΣΕΚ (Σύνδεσμος Εξαγωγέων Κρήτης) και το ΣΕΒ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων & Βιομηχανιών), υπό την αιγίδα του Yπουργείου Εξωτερικών.

Όλο το πλαίσιο

Το Go International εντάσσεται σε ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο που έχει διαμορφώσει η Eurobank και συμπεριλαμβάνει, πέραν αυτής της πρωτοβουλίας:

• Την πρωτοπoριακή διαδικτυακή πύλη Exportgate.gr που αναβαθμίζει τις δυνατότητες ηλεκτρονικής δικτύωσης των Ελλήνων εξαγωγέων, δίνοντάς τους ευκαιρίες πρόσβασης σε νέες αγορές ή διεύρυνσης των εμπορικών επαφών τους σε ήδη υπάρχουσες. Στην ηλεκτρονική βάση του Exportgate.gr περιλαμβάνονται ήδη περισσότερες από 650 ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις και πλέον των 30.000 διεθνών εταίρων, επιχειρήσεων με εισαγωγική δραστηριότητα σε όλες σχεδόν τις αγορές του κόσμου.

• τη στήριξη με προϊόντα, χρηματοδότηση και σύγχρονες υπηρεσίες των εξαγωγικών επιχειρήσεων και

• την εξειδικευμένη ομάδα «Ask the Experts» με βασικό αντικείμενο την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών κυρίως σε μικρές και μεσαίες ελληνικές επιχειρήσεις, που επιθυμούν να αναπτύξουν εξαγωγική δραστηριότητα, ιδιαίτερα σε θέματα νομικά, ασφαλιστικά, φορολογικά και χρηματοδοτικά.

Οι εργασίες του διημέρου στη Μόσχα, ολοκληρώθηκαν με το Forum, κεντρικοί ομιλητές του οποίου ήταν ο Έλληνας Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Δημήτρης Κούρκουλας, ο Υπουργός Μεταφορών της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Maksim Sokolov και ο κ. Κωνσταντίνος Βουσβούνης Γενικός Διευθυντής Διεθνούς Επιχειρηματικής και Επενδυτικής Τραπεζικής της Eurobank.