A- A+
Eurobank: Σε εξέλιξη κρίσιμο δ.σ. - Πετάει (;) «λευκή πετσέτα» και πάει ΤΧΣ
Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτήν την ώρα διοικητικό συμβούλιο της Eurobank, στο οποίο σύμφωνα με πληροφορίες θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις σε σχέση με τον τρόπο που θα ανακεφαλαιοποιηθεί η τράπεζα.

Η Eurobank για να παραμείνει ιδιωτική θα πρέπει να συγκεντρώσει τουλάχιστον 413 εκατ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στο 10% της ελάχιστης έκδοσης νέων μετοχών που καλείται να υλοποιήσει.

Με βάση τη συνεννόηση της διοίκησης της Eurobank με τις αρχές, θα πρέπει το αργότερο έως και το τέλος του μήνα να βρεθούν «υποσχετικές» για την κάλυψη αυτού του ποσού από ιδιώτες επενδυτές.

Σε διαφορετική περίπτωση, το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) θα παρέμβει, καλύπτοντας το σύνολο της απαραίτητης αύξησης κεφαλαίου.

Τα σενάρια

Με βάση αυτό το σενάριο, θεωρείται πολύ πιθανή η συγχώνευση της Eurobank με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, στο οποίο μοναδικός μέτοχος είναι επίσης το ΤΧΣ, ώστε να δημιουργηθεί ένα βιώσιμο σχήμα που θα προσελκύσει αγοραστές.

Κατά ορισμένες πληροφορίες, στη σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας θα αποφασιστεί ποια επιλογή θα εφαρμοστεί:

Είτε θα πρέπει να συνεχίσουν την προσπάθεια για να αποδείξουν ότι είναι σε θέση να αντλήσουν το 10% ή θα πετάξουν «λευκή πετσέτα» και η τράπεζα θα περάσει στον έλεγχο της τρόικας.