A- A+
Citi: Όσο κρατάει η ελληνική κυβέρνηση δεν τίθεται θέμα εξόδου από το ευρώ
Σε μία πιο μετριοπαθή προσέγγιση του ζητήματος παραμονής της Ελλάδος στο ευρώ έχει μετατοπιστεί η Citi, που μέχρι πρότινος εκτιμούσε τις πιθανότητες επιστροφής στη δραχμή πάνω από το 60%.

Μιλώντας στην τηλεόραση του Bloomberg η πολιτική αναλύτρια του οίκου Tina Fordham σημείωσε ότι η Citigroup εμμένει στην εκτίμησή της για έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, ωστόσο πρόσθεσε ότι πρόκειται για μια «απομακρυσμένη πιθανότητα».

Όπως εξήγησε σχετικά, η Angela Merkel θέλει να αποφύγει την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ εν όψει των γερμανικών εκλογών και ο Mario Draghi έχει προχωρήσει σε άνευ προηγουμένου μέτρα προς την κατεύθυνση διατήρησης της συνοχής της ευρωζώνης.

Ωστόσο, «αυτό που δεν μπορούν να ελέγξουν και οι δύο τους είναι η σταθερότητα της ελληνικής κυβέρνησης συνασπισμού» σημείωσε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας ότι τους τελευταίους μήνες έχουν ληφθεί τα σκληρότερα μέτρα λιτότητας που έχουν επιβληθεί ποτέ σε χώρα του ανεπτυγμένου κόσμου.

Σύμφωνα με την ίδια, εάν η κυβέρνηση δεν μπορέσει να κρατηθεί, θα προκηρυχθούν νέες εκλογές, ενδεχόμενο που συντηρεί το σενάριο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.