A- A+
Επ. Ανταγωνισμού: Δόθηκε το τυπικό «Οκ» για την απόκτηση των Γενική και ΑΤΕ από την Πειραιώς
Το πράσινο φως για τη δημιουργία του νέου ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς έδωσε η Επιτροπή Ανταγωνισμού, ώστε να ενεργοποιηθούν οι συμφωνίες εξαγοράς της Γενικής Τράπεζας και της ATEBank.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αρμόδιας αρχής, η εν λόγω συγκέντρωση δεν προκαλεί σοβαρές αμφιβολίες ως προς το συμβατό αυτής με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού στις επιμέρους αγορές στις οποίες αφορά.

Ως προς την απόκτηση της Αγροτικής Τράπεζας έναντι τιμήματος 95 εκατ. ευρώ, η ανακοίνωση αναφέρει ότι στην Τράπεζα Πειραιώς θα μεταβιβαστούν τα εξής:

- 14,7 δισ. ευρώ επιλεγμένα στοιχεία ενεργητικού της Αγροτικής, εκ των οποίων δάνεια μετά από προβλέψεις 10,6 δισ. ευρώ και λοιπά στοιχεία ενεργητικού 4,2 δισ. ευρώ.

- 21,4 δισ. ευρώ επιλεγμένα στοιχεία παθητικού της Αγροτικής, εκ των οποίων 14,3 δισ. ευρώ καταθέσεις, 6,7 δισ. ευρώ διατραπεζικές υποχρεώσεις και 0,4 δισ. ευρώ λοιπές υποχρεώσεις.

- Το δίκτυο καταστημάτων της Αγροτικής στην Ελλάδα, περιλαμβανομένου ενός καταστήματος στη Φρανκφούρτη Γερμανίας, τις εγκαταστάσεις της και τα εμπορικά σήματα που της ανήκουν.