A- A+
Νέα αναβολή στη γενική συνέλευση των μετόχων της Εθνικής για την εξαγορά της Eurobank
Ούτε τη Δευτέρα επιτεύχθηκε η απαιτούμενη από το νόμο απαρτία για την έγκριση από τη γενική συνέλευση των μετόχων της Εθνικής Τράπεζας, της πρότασης εξαγοράς της Eurobank.

Όπως ανακοινώθηκε, στη Γενική Συνέλευση παρέστησαν μέτoχoι πoυ εκπροσωπούσαν το 25,97% του μετοχικού κεφαλαίου, δηλαδή κάτω από το 1/2 του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου.

Ως εκ τούτου δεν υπήρξε η από το νόμο και το καταστατικό απαιτούμενη απαρτία για τη συζήτηση και λήψη απόφασης επί του 1ου και 2ου θέματος της ημερήσιας διατάξεως που αφορούσαν στη μείωση και στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας.

Κατά τη Συνέλευση Μέτοχοι με μετοχές που εκπροσωπούσαν ποσοστό 13,24% του εκπροσωπούμενου μετοχικού κεφαλαίου, πρότειναν η συζήτηση και η λήψη για όλα τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης, δηλαδή και για τα υπόλοιπα θέματα που υπήρχε απαρτία, να πραγματοποιηθεί στη Β’ Επαναληπτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της 23ης Νοεμβρίου 2012 ημέρα Παρασκευή.

Μετά την έγκριση της παραπάνω πρότασης από τη Συνέλευση, η συζήτηση και η λήψη απόφασης επί όλων των Θεμάτων της Ημερήσιας Διάταξης θα γίνει κατά τη Β’ Επαναληπτική Γενική Συνέλευση, η οποία έχει ήδη με τη δημοσιευθείσα Πρόσκληση, οριστεί για την 23η Νοεμβρίου 2012, ημέρα Παρασκευή και ώρα 12:00 στον ίδιο χώρο.

Δεν θα δημοσιευθεί Πρόσκληση Β’ Επαναληπτικής Γενικής Συνέλευσης, δεδομένου ότι στην αρχική πρόσκληση ορίσθηκε ο τόπος και ο χρόνος για τη σύγκληση της Β’ Επαναληπτικής Γενικής Συνέλευσης και δημοσιεύθηκε προσηκόντως.