A- A+
Βραβείο στην Eurobank για τον τομέα Ανθρώπινου Δυναμικού
Ενα σημαντικό βραβείο που αφορά στον τομέα του Ανθρώπινου Δυναμικού απέσπασε ο όμιλος Eurobank, στο πλαίσιο της απονομής των HR Excellence Awards 2012 που διοργάνωσε το Ελληνικό Ινστιτούτο Μάνατζμεντ Ανθρώπινου Δυναμικού (ΕΙΜΑΔ) της ΕΕΔΕ.

Ο θεσμός αυτός σκοπό έχει να ενθαρρύνει και να στηρίξει έμπρακτα τις επιχειρήσεις που διακρίνονται για τη διαχείριση του Ανθρώπινου Δυναμικού τους, εντοπίζοντας, αναδεικνύοντας και επιβραβεύοντας επιτυχημένα μοντέλα πρακτικών με θετική επίδραση και όφελος τόσο για τις επιχειρήσεις, όσο και για τους εργαζόμενους και γενικότερα την κοινωνία.

Ο όμιλος Eurobank διακρίθηκε στην κατηγορία «Εκπαίδευση και Ανάπτυξη» για το σχεδιασμό και υλοποίηση ενός θεσμοθετημένου, σύγχρονου και ολοκληρωμένου πλαισίου Εκπαίδευσης και Επαγγελματικής Ανάπτυξης των στελεχών του.

Μέσα από το πλαίσιο αυτό, ο Όμιλος Eurobank πέτυχε έμπρακτα και συστηματικά:

- να ενδυναμώσει τις ηγετικές και διοικητικές ικανότητες των στελεχών του,

- να εμπλουτίσει το γνωστικό αντικείμενο εργασίας των εργαζομένων με την παροχή νέων μεθόδων, πρακτικών και εργαλείων εκμάθησης,

- να εδραιώσει μία ενιαία προσέγγιση πρακτικών εκπαίδευσης και ανάπτυξης (κοινό μοντέλο), εξασφαλίζοντας παράλληλα οικονομίες κλίμακας,

- να επεκτείνει τις εκπαιδευτικές και αναπτυξιακές δραστηριότητες του Ομίλου στο μεγαλύτερο μέρος του συνόλου του ανθρώπινου δυναμικού στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η εφαρμογή του παραπάνω πλαισίου περιλαμβάνει το σχεδιασμό και την υλοποίηση προγραμμάτων για όλους τους ρόλους εργασίας, τις ιεραρχικές βαθμίδες και τη γεωγραφική διασπορά των εργαζομένων στον όμιλο, με τη χρήση πρωτοποριακών και σύγχρονων εργαλείων, τα οποία έχουν αναπτύξει και εφαρμόζουν εξειδικευμένα στελέχη της Τράπεζας.

Τα προγράμματα αυτά στόχο έχουν την καλύτερη δυνατή κατάρτιση και αξιοποίηση των στελεχών στον Οργανισμό.

Το βραβείο παρέλαβε εκ μέρους του ομίλου η κα Αθηνά Δεσύπρη, Γενικός Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού του Ομίλου Eurobank, η οποία επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι «σε μία δύσκολη χρονική περίοδο για την ελληνική κοινωνία, αποτελεί μεγάλη αναγνώριση για τον Οργανισμό μας η απονομή του συγκεκριμένου βραβείου, καθώς έρχεται να αναδείξει τις προσπάθειές μας για συστηματική, στοχευμένη και διαχρονική ανάπτυξη των ικανοτήτων των ανθρώπων μας».

Συνεχίζοντας τόνισε πως «η αξιοποίηση των ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων του ανθρώπινου δυναμικού αποτελεί διαχρονική επιλογή στρατηγικής σημασίας για την Eurobank.

Η έμφαση στον παράγοντα άνθρωπο έγινε ακόμα πιο επιτακτική λόγω της οικονομικής κρίσης.

Ειδικότερα, η εμβάθυνση στη γνώση του αντικειμένου εργασίας, η αποτελεσματική καθοδήγηση των ομάδων και η ενίσχυση του θετικού πνεύματος και της καλής ψυχολογίας των εργαζομένων είναι απαραίτητη για τη διαχείριση της παρούσας αρνητικής συγκυρίας.

Το πλαίσιο Εκπαίδευσης και Επαγγελματικής Ανάπτυξης που εφαρμόζουμε τα τελευταία χρόνια, καλύπτει με τρόπο ολοκληρωμένο και σύγχρονο τις ανάγκες αυτές».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επιλογή και αξιολόγηση των εταιρειών, που έλαβαν μέρος στο θεσμό HR Excellence Awards 2012, πραγματοποιήθηκε από δύο επιτροπές αξιολόγησης, στελεχωμένες τόσο από τον ακαδημαϊκό χώρο, όσο και τον επιχειρηματικό κλάδο.