A- A+
Έρχεται «ραβασάκι» με φόρο 45% σε 15.000 καταθέτες που έβγαλαν λεφτά στο εξωτερικό
Σημειώματα σε 15.000 φορολογούμενους που εντοπίσθηκαν να έχουν βγάλει εκτός Ελλάδος καταθέσεις που δεν δικαιολογούνται από τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματός τους, θα αποστείλει το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», 15.000 φορολογούμενοι που εντοπίσθηκαν, κατά τις διασταυρώσεις του υπουργείου Οικονομικών, με αδικαιολόγητες αποκλίσεις μεταξύ των εισοδημάτων που δήλωσαν στην εφορία και τα εμβάσματα που έστειλαν στο εξωτερικό την τελευταία διετία, θα καταβάλλουν φόρο 45%.

Οι συνολικές αποκλίσεις δηλωθέντων εισοδημάτων και κεφαλαίων που βγήκαν στο εξωτερικό φτάνουν τα 5 δισ. ευρώ, γεγονός που σημαίνει ότι αν φορολογηθούν με συντελεστή 45%, το υπουργείο Οικονομικών θα έχει έσοδα 2,25 δισ. ευρώ.

Τα ειδοποιητήρια δεν έχουν αποσταλεί ακόμη, αν και εδώ και έναν μήνα οι διασταυρώσεις έχουν υποδείξει τους πιθανούς φοροφυγάδες, και αυτό γιατί δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί το αν στα ειδοποιητήρια θα αναγράφονται τα ευρήματα των διασταυρώσεων ή οι φορολογούμενοι θα καλούνται σε υποβολή συμπληρωματικής δήλωσης, χωρίς να τους αποκαλύπτεται τι έχει βρεθεί εις βάρος τους.