A- A+
Ανακοινώνεται (;) mega – deal στις τράπεζες που θα ανατρέψει τα δεδομένα της εγχώριας αγοράς (upd)
Μυστικές επαφές σε κορυφαίο επίπεδο βρίσκονται σε εξέλιξη τα τελευταία 24ωρα μεταξύ δύο εκ των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, με στόχο την υλοποίηση ενός deal που θα ανατρέψει τα δεδομένα στον κλάδο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 11:15, 5/10

Σύμφωνα με πληροφορίες του Moneyonline.gr, οι οποίες ωστόσο δεν κατέστη δυνατόν να επιβεβαιωθούν από τραπεζικά στελέχη με τα οποία ήλθε σε επαφή, οι συζητήσεις για το ενδεχόμενο μίας συγχώνευσης με στόχο τη δημιουργία του μεγαλύτερου ομίλου στην Ελλάδα και ενός από τους πιο δυναμικούς στη ΝΑ Ευρώπη έχουν ήδη ξεκινήσει.

Οι πηγές που υποστηρίζουν πως έχουν γνώση των εξελισσόμενων συνομιλιών, μας αποκάλυψαν τα ονόματα των δύο τραπεζών, ωστόσο η μη επιβεβαίωσή τους δεν μας επιτρέπει τη δημοσιοποίησή τους.

Οι ίδιοι κύκλοι υπογράμμισαν πάντως ότι πολύ σύντομα θα υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις. Μάλιστα, δεν αποκλείουν αυτό να γίνει σήμερα Παρασκευή.

Όπως επισημαίνουν χαρακτηριστικά, μπορεί η επόμενη δόση των 31,5 δισ. ευρώ να αργεί, ωστόσο αυτό δεν απαγορεύει στις διοικήσεις των τραπεζών να συζητούν και να διαπραγματεύονται.

Επιβεβαίωση για Εθνική - Eurobank

Τις ίδιες πληροφορίες με το Moneyonline.gr έχει και η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «Το Βήμα», το ρεπορτάζ της οποίας αναφέρει ότι οι διοικήσεις των Eurobank και Εθνικής Τράπεζας βρίσκονται σε επαφές, εξετάζοντας το ενδεχόμενο της μεταξύ τους συγχώνευσης.

Τραπεζικές πηγές σημειώνουν ότι έχουν φτάσει στην Αθήνα άνθρωποι του μεγαλομετόχου της Eurobank Σπύρου Λάτση για να ολοκληρώσουν τον πρώτο κύκλο συζητήσεων για τη συγχώνευση των δύο ομίλων.

Εντός της ημέρας αναμένεται οι δύο τράπεζες να κάνουν γνωστό και επίσημα ότι βρίσκονται σε αποκλειστικές συζητήσεις για τη συνένωση Εθνικής και Eurobank.

Αναστολή διαπραγμάτευσης

Λόγω των φημών που κυκλοφόρησαν και μέχρι την έκδοση ανακοινώσεων από τις δύο τράπεζες, το χρηματιστήριο αποφάσισε την αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών τους λίγο μετά τις 11 π.μ..

Μετά το άνοιγμα της αγοράς, η μετοχή της Εθνικής βρέθηκε να ενισχύεται έως και 6% και της Eurobank έως και 9%.

Αυξημένος ήταν και ο όγκος των συναλλαγών.